SU8Z3R0 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Posiadam dwie kosci po 512 PC3200 KingStonkow. Aby przez jakis czas miec spokoj chcialbym dokupic 2x1GB. Pytanie jest takie: czy, a jesli tak to ile % szans ze sie uda, mozliwe jest polaczenie w sumie 4 kosci (2x512+2x1024) na Dualu? Nie nie jestem maniakiem podkrecania, pytam bo chce kupic plytke DFI LanParty UT NF4 Ultra-D. Kosci po 1GB oczywiscie Kingstone. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Posiadam dwie kosci po 512 PC3200 KingStonkow. Aby przez jakis czas miec spokoj chcialbym dokupic 2x1GB. Pytanie jest takie: czy, a jesli tak to ile % szans ze sie uda, mozliwe jest polaczenie w sumie 4 kosci (2x512+2x1024) na Dualu? Nie nie jestem maniakiem podkrecania, pytam bo chce kupic plytke DFI LanParty UT NF4 Ultra-D. Kosci po 1GB oczywiscie Kingstone. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :lol2: Raeczej nie bedziesz moał duala, i poza tym nie bedzie to 1T. lepiej sprzedaj te 2x512 i kup 2x1gb tylko, np patrioty llk. Edytowane 24 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie lepiej dokupic w takim razie dodatkowe 2x512? Wyjdzie aby taniej i dual powinien chodzic, nie myle sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 dual będzie ale na 2T -> jest 90% szansy, że bez problemu odpali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Raeczej nie bedziesz moał duala, i poza tym bedzie to 1T. lepiej sprzedaj te 2x512 i kup 2x1gb tylko, np patrioty llk. bedzie mial duaa i poza tym bedzie to 2T..to chciales moze powiedziec panie znawco podkrecania pamieci?? <_< <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 bedzie mial duaa i poza tym bedzie to 2T..to chciales moze powiedziec panie znawco podkrecania pamieci?? <_< <_< jak ja Cie kocham.... chciałem powedziec ze raczej nie bedzie duala i nie bedzia dzaiłąc w 1t. pominąłem nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 jak ja Cie kocham.... chciałem powedziec ze raczej nie bedzie duala i nie bedzia dzaiłąc w 1t. pominąłem nie. a ja Ciebie nie kocham i wcale nie zamierzam :blink: :blink: dlaczego nie ma miec niby duala?? :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 To ja sie wepne....mam 2x512 Dual DDR i mam pytanie. Czy spokojnie moge dokupic drga parke 2x512dual?? Bedzie chulalo 4x512???Opłaca sie to?Czy zyskam na tyle aby kupic te kosci?Czy raczej nie bedzie bardzo duzej roznicy i nie kupowac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zalezy. Zeby w BF2 na max detalach pograc to wiecej niz 1 gb jest potrzebne, a zeby pyknac sobie w FEAR to tez. Napewno w nowych grach odczujesz roznice, ale jezeli nie grasz az tak duzo (tzn nie naparzasz w kazda nowosc itp) to w sumie mija sie to z celem, bo do windy i odpalenia sobie jakiejs tam gierki raz na jakis czas 1 gb spokojnie wystarcza;] ale jezeli w max detalach w nowe wymagajace gry chcesz pograc to napewno bedzie wzrost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 dlaczego nie ma miec niby duala?? :blink: :blink: bo kosci roznej pojemnosci zadko wspolpracuja w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 bo kosci roznej pojemnosci zadko wspolpracuja w dualu.ale przeciez on nie pisal ze bedzie obsadzal w jednym banku 512 i 1024 a takie cos 2*512 +2 *1024 daje cien szansy na powodzenie. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Ja mam "stare" 2x256MB i "nowe" 2x256MB (innej firmy) i ładnie działa w dualu. Wszystkie PC3200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 ale przeciez on nie pisal ze bedzie obsadzal w jednym banku 512 i 1024 a takie cos 2*512 +2 *1024 daje cien szansy na powodzenie. pzdr daje szanse, ale nie koniecznie dual bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ja mam "stare" 2x256MB i "nowe" 2x256MB (innej firmy) i ładnie działa w dualu. Wszystkie PC3200.A sprawdzales gold memory? czy nie ma błedów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 A sprawdzales gold memory? czy nie ma błedów ? Taki nie, ale Sandrą i jeszcze jakimś innym i zero błędów. Poza tym komp chodzi non stop i robię wszystko co chcę (net, granie i inne) bez żadnych resetów i zwiech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Ja mam "stare" 2x256MB i "nowe" 2x256MB (innej firmy) i ładnie działa w dualu. Wszystkie PC3200. a na jakiej platformie ?? (w podpisie masz dwie ;) ) no i 4x256 to nie 2x512 + 2x1024 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Na lepszej :-) tz. Sempron + reszta Nie to samo co u Ciebie, ale mam 2x256 jednej firmy + 2x256 innej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 nawet jezeli nie bedzie dualu to i tak w grach bedzie korzystnie, poniewaz nowe gry wymagaja wiecej pamieci ram, jednak jezeli zalezy ci na 3dmarkach to w tedy dual jest lepsza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Ja mam 1x 256kingston, 1x 256TwinMos i 1x TwinMos 512, wszystkie cl 2.5 TwinMOsy(M-tec) i smigaja w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Ja mam 1x 256kingston, 1x 256TwinMos i 1x TwinMos 512, wszystkie cl 2.5 TwinMOsy(M-tec) i smigaja w dualu. 3 kosci? i dual? hmmm... na socA za bardzo sie nie znam, bo miałęm tylko na pare dni takiego kompa, ale 3 kosci mi nie chciały za kij chodzic w dualu, poza tym 3 kosciu, roznej pojemnosci, roznych producentow i dual wydaje sie niemozliwe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 3 kosci? i dual? hmmm... na socA za bardzo sie nie znam, bo miałęm tylko na pare dni takiego kompa, ale 3 kosci mi nie chciały za kij chodzic w dualu, poza tym 3 kosciu, roznej pojemnosci, roznych producentow i dual wydaje sie niemozliwe...pewnie ze to mozliwe i wlasnie w takiej konfiguracji jak kolega wyzej ma, 256+256 jest traktowane jako 512 i w ostatnim banku musi tez wlasnie byc 512 rownie dobrze moglo by byc 512+512 a w 3 1024 i tez bedzie dual ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) pewnie ze to mozliwe i wlasnie w takiej konfiguracji jak kolega wyzej ma, 256+256 jest traktowane jako 512 i w ostatnim banku musi tez wlasnie byc 512 rownie dobrze moglo by byc 512+512 a w 3 1024 i tez bedzie dual ;) aaa, no faktycznie cos kiedys słyszłem ;) niestety brak doswiadczenia z socket A (wolałem wtedy intela ;] ), ale zawsze cos nowego sie mozna diwedziec . Edytowane 28 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Wiec jest szansa? Jeden mowi tak drugi tak ;] Musze wiedziec za 21 dni 18stka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Wiec jest szansa? Jeden mowi tak drugi tak ;] Musze wiedziec za 21 dni 18stka ;] szansa jest ;) ja w to nie wierze, ale moze.............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 A ze sie tak zapytam. Czy jesli obok tych dwoch kosci 512 CL3.0(chodzacych na cl2.5) wsadze te dwie kosci 1gb z CL2.5 to moga byc problemy? Troche naiwne pytanie, ale nie znam sie na pamieciach. Pozdr i dzieki z gory za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...