Skocz do zawartości
Lord Puchacz

Neverwinter Nights 2

Rekomendowane odpowiedzi

No w stanach juz sie ciesza gra od wczoraj, a jak to w europie ? ja znalazlem w sklepie wysylkowym http://www.game.co.uk/ViewProduct.aspx?cat...&mid=328838 Neverwinter Nights 2: Chaotic Evil Collector's Edition, premiera 3 listopad, w sklad wchodzi gra + figurka + pierscionek ?? (Pewter Ring), mapa i plyta z sciezka dzwiekowa. wiec wyglada na to ze jeszcze 2 dni bedzie trzeba poczekac, ale chyba sie wybiore do sklepu i kupie, jezeli cena nie bedzie przesadzona, 44 funty w UK, to pewnie u mnie z 55 albo 60 euro bedzie kosztowac, jutro wyplata to moze sie poswiece :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ze post pod postem ale imo warto ;].

Otóż na gamespocie ukazała sie recenzja NWN2 (http://www.gamespot.com/pc/rpg/neverwinternights2/review).

Moim zdaniem można być zadowolonym po obejrzeniu video review. Animacja sie nie "łamie" i do tego wszystko chodzi jak chodzić powinno. Poza tym wiekszość screenów z gry robiona była ze złej perspektywy (np tpp itp) a wiadomo ze w NWN gra sie kamerą z góry (ogolnie były jakieś problem z kamera ale ujdzie). Grafika dobra ale bez jakiś rewelacji. Ogolnie to fajnie wygląda.

Po tej recenzji jakoś mam wiekszą chceć zagrania w NWN2 :P. Wreszcze cRPG z prawdziego zdarzenia gdzie bedzie duża ilość dialogów z wieloma opcjami wyboru. Eh chyba jednak sie skusze na NWN2 :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wiadomo cos o demie? Nie chce mi sie czekac do grudnia na wersje PL :|

Właśnie to jest problem. Chciałbym jakoś przetestować NWN2 ale nie ma jak ;/. Nic mi nie wiadomo o demie (chyba jednak nie bedzie bo czy było demo NWN1 ? Ja szybko kupiłem full wersje wiec nie pamiętam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a ja mialem dzis kupic i nici z tego wyszly, bo przez ta przeprowadzke nie mialem czasu, pol dnia sie pakowalem i ciagle niczego mi nie ubywa, jutro jak juz sie przeprowadze i zostanie cos czasu to przejade sie na miasto, tylko ze hmm do netu dopcham sie dopiero w poniedzialek na uczelni albo w pracy, ale przynajmniej bede mial cala niedziele na przetestowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ja dobrze sysze ze wersja pl bedzie w grudniu??? uuu normalnie zaraz sie chyba potne ta gra jest dla mnie zywiolem normlanie poczawszy od baldurs gate'a do nwn sie gralo normlanie miesiacami a teraz jescze czekac do grudnia uuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogłbym poczekać do grudnia jakby tylko teraz wyszło demko, a na tą chwile nic o nie nie wiedomo :/. Brakuje mi takiego prawdziwego cRPG. Chociaż jest mały plus ze polska premiera bedzie później: bedzie juz dużo modów ;] plus pewnie patche usuwające np błedy z kamera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamierzam kupic wersje eng, duzo łatwiej o patche i moduły bo w końcu do czegoś ten toolset jest( choć nie wiem jak było z kompatybilnoscią wersji językowej i modułów w czesci pierwszej) Poczekam na bardziej szczegółowe opinie o grze ale na dzień dzisiejszy apetyt mam ogromny, panowe z Obsidian to w końcu fachowcy B-) Tylko cena mnie nieco odstrasza, poczekam jak spadnie do tej równej stówy lub 99zł :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamierzam kupic wersje eng, duzo łatwiej o patche i moduły bo w końcu do czegoś ten toolset jest( choć nie wiem jak było z kompatybilnoscią wersji językowej i modułów w czesci pierwszej) Poczekam na bardziej szczegółowe opinie o grze ale na dzień dzisiejszy apetyt mam ogromny, panowe z Obsidian to w końcu fachowcy B-) Tylko cena mnie nieco odstrasza, poczekam jak spadnie do tej równej stówy lub 99zł :wink:

W NWN wersja CD-projekt miała ogromy plus ze można bylo odpalać angielskie mody itp. Nie było z tym zadnego problemu. Mam nadzieje ze też teraz tak bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pcmax - Na otarcie lez mozesz sobie zakupic diamentowa edycje NWN :P

Co do modow - IMHO problemu nie bedzie, bo w Aurorze kazdy modul to byt niezalezny (w przeciwienstwie do Morrowinda czy Obliviona, gdzie wszystkie mody sa w jednej kupie). Ja odpalilem nawet w NWN polskiego moda na wersji angielskiej i dzialal, tyle ze zamiast PL znakow mialem krzaczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to otarcie lez nie jest wystarczajace zyjac z mysla ze juz graja w dwojeczke a ja nie moge bo nie mam i nie znam tak perfekcyjnie angielskiego bo jak ktos gral keidys w nwn lub bg to wie ze ggra opiera sie w znacznej czesci na czytaniu i podejmowaniu waznych decyzji narazie pozostaje mi sciaganie pes6 ale NWN to jets dla mnie jak chleb!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde w ADVANCED OPTIONS jest taka opcja jak jakaś ROzdzielczość Cieni .3 opcje.

JAk dam najwieksze rozmiary to mam chyba 2fps. DZiwne.U was tez tak? A zmiany w grafice nie ma zadnej . BTw: GRam z SOft shadows i jest Git. ALe za to rozdzielczosc cieni daje na chyba 2000 coś tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, recka na gamespocie chyba jest rzetelna... grafa nie zachwyca :( w advance graphics w ocpjach można tylko zwiększać rozdzielczość tekstur generowanych podczas oświetlenia (cieni), filtrowanie, oraz liczbę źródeł światła. Ustawienie na max wpływa fatalnie na FPS ~10fps przy wszystkim na max. Przy default 35-50 i gra się komfortowo, przy czym różnica w grafice żadna. Na statycznych skrinach pewnie da się wychwycić różnice, ale podczas gry jeszcze raz mówię różnica żadna, powiem więcej, grafika dokładnie ta sama co nwn1. Jeśli chodzi o cRPG hmmm d&d wszystko mówi za siebie. Liczba klas oraz ich modyfikacji przeogromna.... Fabuła wciągająca... Interefejs do du.py :( kierowanie postacią + kamera to dramat. W NWN1 stanowczo lepsze rozwiązania. Jeżeli jesteście fanami d&d to pozycjia obowiązkowa... reszta niech omija ją z daleka, zwłaszcza fani hack&slash.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

screeny!

:)

najlepiej jakieś również z dialogami.

Screenów masz pełno w Internecie, wprost z gry.

Identyczna jak w NWN albo ciut lepsza? :lol2: Weźcie nie przesadzajcie, zainstalowalem sobie ponownie parę dni temu pierwszą cześc i gra wygląda najzwyczajniej BRZYDKO. NWN II wygląda przeciez o niebo lepiej...A, że jest gorsza od innych cRPGów (Obek, GIII) to juz inna bajka, bo akurat nie to sie liczy w "erpegach". Liczy się klimat, fabuła, olbrzymia grywalnosc i wiele innych (czego brakuje w obku, ktory jest zwyczajnie przeraźliwie nudny), grafika u mnie spada na dalszy tor...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w tej grze nie chodiz o grafike ale o wciagajaca fabule.

tak samo jakbym mial poronwac nfs mw z nfs porsche to wybralbym porsche znacznie atrakcyjniejsza gra! choc jak na te czasy grafa fatalna ale nie samagrafika clzowiek zyje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Ultimie pisze ze wersja PL wychodzi 12 listopada http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=4101

Natomiast w takim wirtusie http://www.wirtus.pl/shop/produkt.php?Kate...ProduktID=10048

W merlinie znowu http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/488717

:lol: wtf?

A tak poza tym to mozna juz gdzies teraz kupic wersje eng?

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Ultimie pisze ze wersja PL wychodzi 12 listopada http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=4101

Natomiast w takim wirtusie http://www.wirtus.pl/shop/produkt.php?Kate...ProduktID=10048

W merlinie znowu http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/488717

:lol: wtf?

A tak poza tym to mozna juz gdzies teraz kupic wersje eng?

Jak to gdzie ? W necie, proste. ;]

Np. tutaj - http://www.direct2drive.com/3/1431/product...ghts-2-Download

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to gdzie ? W necie, proste. ;]

Np. tutaj - http://www.direct2drive.com/3/1431/product...ghts-2-Download

Chodziło mi jednak o bardziej standardową forme kupowania;) Jakis sklepik wysyłkowy najlepiej znajdujący się w Polse;) Bo z moim transferem to by mi sie chooolernie długo czasu sciagało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zmartwiło to:

Wymagania - Windows XP, Procesor 2.4 GHz, Pamieć512 MB RAM, Karta Graficzna 128 MB Pixel Shared 2.0

Tak to bede miał mniej fps niz obku :/. Co prawda zmieniam lada moment na 7900gto ale tej karty nie sprzdaje. Gdzieś jednak było napisane z wymaganiami ze gra idze od gf4ti (chyba ;d). Ma ktoś linka z pełnymi wymaganiami do tej NWN2 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

800x600, detale w sumie mniej wiecej poustawiane na średnie - poczatek gry, wychodze na tzw 'rynek' to slideshow :| NWN2 na multi sie nie przyjmie stanowczo. Na pierwszej czesci przesiedzialem moze 5min na single, za to ponad rok czasu na necie zasuwałem, tutaj raczej bedzie troche inaczej.

Dołączona grafika

Grafika po prostu bajeczna swoja drogą ;]

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok a ja w koncu kupilem byly do wyboru 2 wersje

zwykla i kolekcjonerska porwalem sie na ta 2 opcje

Neverwinter Nights 2 Chaotic Evil

Oto co znajdziemy w srodku :

- Neverwinter Nights 2

- Neverwinter Nights

- Neverwinter Nights Shadows of Undrentide

- Neverwinter Nights Hordes of Underdark

- Figurka Trola gorskiego

- Pierscinek Zla

- Art Book ( jak dla mnie w dosc kiepskiej jakosci ... niby wszystko ladne ale wydrukowane na takim dziwnym grubym matowym pomarszczonym papierze ... co wyglada mniej wiecej jak by bylo to drukowane na atramentowce za 30zl z Tesco )

- DVD z muzyka i grafikami

- Mapa Neverwinter

- 10 dodatkowych pre-generowanych postaci chaotic evil

- 7 dniowy trial Dungeons and Dragons online

i to wszystko za 59 Euro ... wersja podstawowa bez tych bajerow 46 Euro.

a tutaj pare zdiec jakosc slaba bo niestety robione telefonem :/

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Gra juz zainstalowana, wlasnie sciaga sie patch ... 84MB, z tego co wiem gra bez tego patcha nie jest w ogole grywalna, nie da sie wejsc do nie ktorych lokacji i cos tam jeszcze :) wiec musze troche poczekac az sie zpatciach!e, i wieczorem napisze cos wiecej na temat samej gry

Edytowane przez Maly83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

800x600, detale w sumie mniej wiecej poustawiane na średnie - poczatek gry, wychodze na tzw 'rynek' to slideshow :| NWN2 na multi sie nie przyjmie stanowczo. Na pierwszej czesci przesiedzialem moze 5min na single, za to ponad rok czasu na necie zasuwałem, tutaj raczej bedzie troche inaczej.

Grafika po prostu bajeczna swoja drogą ;]

Przyznam, że naprawde dobry skrin. Grafa bardzo łądna i mi pasuje ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi