Skocz do zawartości
Lord Puchacz

Neverwinter Nights 2

Rekomendowane odpowiedzi

Nic. Czytałem na zagranicznych forach i ten bug jest szeroko rozpowszechniony . Spędziłem godzine na zabawe z plikami , udalo mi sie tam dostać, jednak wczytuje dane z początku gry , a wtedy straż była zamknięta i nie mogę tam wejsc ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy spotkał się ktoś może z problemem , kiedy to napis "rozpakowywanie modułu(ów)" podczas wgrywania mapki nie chce zniknąć ;/ gra stoi w miejscu i nie mogę się dostać do Dzielnicy Handlowej ... Po dwudziesto-godzinnym graniu :(

spotkał, sprawdź ilość miejsca na C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie jak rozwiązać następujący problem:

przerwałem rytuał G. i go ubiłem, chcąc pozbierać graty odmówiłem Vale natychmiastowego wyjścia, i teraz nie mogę wyjść :( Ustalam z nim że wychodzimy i nic. Nie przenosi mnie, Vale nie chce wyjść za mną z pomieszczenia, a piętro wyżej (bo to piwnica) wszystko jest pozamykane.

HELP !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli w czasie rozpakowywania/wczytywania modułów wyskakuje błąd o niewystarczające ilosci wolnego miejsca na dysku(a wolne miejsce jest) nalezy wtedy przniesc moje dokumenty na inny dysk, pomaga. Niestety wtedy jest juz po ptokach gdyz zapisane stany gry szlak jasny trafił(było tak umnie), no ale zaczynając od nowa przynajmniej nie napotkamy sie znowu na ten sam bug. Jesli była juz o tym mowa to pszepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ze tak odswiezam temat dziwnym postem, ale jesli ktos chce kupic gre to mam jedna sztuke do sprzedania za 59 zl (wersja z czarnym pudelkiem + soundtrack i instrukcja z cd keyem)

Gra mi nie przypadla do gustu, zagralem pare razy i tyle...

PS. Gadalem z domikiem i mowil ze mozna walnac takiego posta ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topic zdechł;] Właśnie przeszedłem gre więc co nieco na jej temat rzeknę.

Nwn 2 jest dobrą grą, niewykraczająca poza schematy wyrobione i urwalone w dziesiątkach podobnych gier, aczkolwiek pare ciekawych smaczków jest (własny zamek i zarządzanie nim, jedna mini gra gdzie trzeba było z pamięci odtwarzać melodyjki jakiegoś barda tez mi się spodobała :D )

Fabuła, jak juz ktos kiedys powiedział, typowa dla AD&D, ale przyjemna. Najcięzej jest sie zmusic do grania bo z początku gra jest strasznie nudna i sztampowa, dopiero pod sam koniec I aktu cos zaczyna się dziać. Relacje z członkami druzyny są dobrze zrobione, odchodzą, przychodzą i "influence" nie jest wcale takim małym drobiazgiem zrobionym na odczep się. Praktycznie w kazdej rozmowie mozna byc tym dobrym i złym, lub neutralnym;) co mi sie podoba. Zakonczyc gre tez mozna na dwa sposoby(mozliwe ze jest wiecej alternatyw, nie wiem).Szkoda ze nie ma zadnych ciekawych modów, których w ogóle mało jest, tego się nie spodziewałem. Imho co trza zmienic w dodatkach to animacje walki(regres w stosunku do nwn1 :-| ), wygląd inventory( ten z 1 częsci bardziej mi sie podoba), czasami wariujące AI, umozliwic awansowanie w klasach prestiżowych dla członków druzyny, animacje postaci i pare innych pierdół. Grafika jest moim zdaniem wystarczająco ładna;) Grze dam 8/10, ocena troszeczke zawyzona, ale momentami tak mnie wciągneła ze do swiata wracałem gdy pierwsze promienie słonca wpadały do pokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakonczyc gre tez mozna na dwa sposoby(mozliwe ze jest wiecej alternatyw, nie wiem).

Tak z ciekawosci, jaki jest ten drugi, poza

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze taki:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Istnieje mozliwosc przyłączenia do Króla Cieni, tj gdy odpowiednio poprowadzimy rozmowe, wtedy za zadanie mamy wybić w pień wszystkich naszych kompanów :twisted:. Pomaga nam również wtedy Bishop, który sie "znikont" pojawia i mówi ze z szczególną chęcią dokopie słodkiemu Cassavirowi do tyłka :D Po sklepaniu całej druzyny, narrator w zakończeniu mówi nam ze fala cienia zalała całe Wybrzeze Mieczy, Crossroad Keep upadło, Daeghun umarł śmiercią paskudną a armiom ciemnosci dowodzi blizej nie znany Dark Captain 8-), jeno śmierć, zniszczenie i rozkład się ostało;) Wydaje mi sie ze takie alternatywne zakonczenie uwarunkowane jest alignmentem naszego głównego bohatera. Ja miałem chaotic evil, i juz w rozmowie z Knurem Cienia druzyna psioczyła ze zły jestem
Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe preview dodatku do nvn2: http://www.gamespot.com/pc/rpg/neverwinter...tml?sid=6169920.

Szczerze ? Stuka mnie to :lol:. NwN2 to chyba najgorzej zainwestowna kasa u mnie (dobrze ze opyliłem :lol:) i 1 poważna gra jakiej nie przeszedłem. Oczywiście komuś sie może podobać np. temu kto nie grał w nwn1 wiec macie info o dotadku do 2 ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie, po bardzo długiej przerwie powróciłem do gry w nwn2 i mam pewien problem a mianowicie:

miałem ta rozprawę w sadzie, przegrałem walczyłem z tym kolesiem, później ten NEVIL (ten co był obok lorda nashera) kazał mi wypytać jakiś kolesi zatem poszedłem i wyciąłem potem poszedłem do "pod dzbanem" i tam jakiś dzieciak przyszedł z informacja ze jakiś agamnon mnie szukał i che sie ze man spotkac i mam isc do czarnegostawu tam go znajdę, wiec wchodzę na posiadłość w czarnym stawie AGANAMNONA i okazuje sie ze bylo tam włamanie i wchodzę do środka robi sie rzeźnia i tu stanąłem bo drzwi nie mogę otworzyć, ale nie mogę wejść np do piwnicy bo drzwi sa zablokowane oraz w inne drzwi tez nie mogę nie wiem dlaczego, a to chyba podstawowy wątek b nie mogę zdobyć żadnego questa więcej...

Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w angielską wersje i tam domu Aganamnona nie było. Był za to dom Aldanona w Czarnym Stawie i tam również było włamanie. Zobacz czy to własnie ta lokacja jest. "Działające" wejscie do piwnicy jest tylko jedno, oznaczone jest literką B. Jesli nie da sie ich otworzyc, wywazyc, to raczej jest jeden z wielu bugów w tej grze i pozostaje wczytanie wczesniejszego sejwa, bo klucza zadnego tu nie ma.

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak właśnie o ta mi chodzi kurcze pomyłeczka mała z imieniem ale pewnie mi sie pomyliło z mitologia:)

kurde nie ma saveów cholera jasna i co teraz mam zrobić kurde! a do jakiego momentu miałbym sie cofnąć bo mam parę ale nie wiem jak daleko hoho!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że rzeczą logiczną jest by zacząć od takiego sejwu by jak najmniej gry trzeba byłoby powtarzać. :wink: Spróbuj pare razy wczytać gre, przejsc do całkiem innej lokacji i wrócic, moze pomoze.

Powodzenia;)

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężka sprawa, niektórzy tez mieli takie problemy ale okazało sie ze po prostu źle grali. Wchodzisz do pokoju nr 4, później przez przechowalnie i jadalnie (normalnie do niej nie wejdziesz, dzrwi numer 3 są zamknięte) a poźniej do kuchni (5) gdzie na saym jej końcu są te jedyne, własciwe dzrwi. Kazde drzwi jesli są zamknięte spróbuj wywazyc, ewentualnie uzyc umiejetnosci złodzejskich. Pewnie robiłes juz tak wczesniej, ale innej mozliwej sciezki i sposobu gry nie ma. Wiecej juz chyba nie pomoge, bo na wszystkich forach bug okazał się złym sposobem grania. Pzdr

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie nie idzie bo jest napisane że drzwi są ZABLOKOWANE, czarami próbowałem wsztstkim cholera jestem zły! a kolega miał tą sama wersje gry i nie miał tu problemów:( może pomoże zmiana składu hmm nie wiem wątpię:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Dziś zacząłem grać w NWN2 i mam tai problem. Doszedłem do 4 poziomu wojownika i awansując chaiłem zmienić się na czarwnika ale jak się na niego awansuje to nie moge rzadnych czarów rzucać :/ czemu tak jest?? Może musze zaczekać i podbić jeszcze jeden poziom?? czy jak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak u kolegi postaci z Charyzma? Czarownik (jesli nie popieprzylem tlumaczenia, pisze o angielskim Sorcerer) wymaga do rzucania czarow poziomu X Charyzmy wysokosci co najmniej 10+X (czyli nawet najprostsze sztuczki wymagaja 10 Charyzmy).

Jesli powyzsze jest spelnione, to trzeba pamietac o wyspaniu sie oraz o tym, ze zbroja wnosi szanse na spalenie rzucanego czaru (info o tym jest gdzies na karcie postaci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej a jeszcze jak chce wykuć zbroje i już mam odpowiednie składniki i młot kowalski to musze mieć jeszcze jakies umiejętnośći specjalne?? i jak sie to w ogóle kuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce byc zlosliwy, ale odpowiedz na to jest zapewne w instrukcji...

Musisz miec matryce do zbroi, wrzucic skladniki na stol kowalski, a do tego wszystkiego miec jeszcze umiejetnosc tworzenia zbroi na odpowiednim poziomie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ale grę zakupiłem na allegro używaną i niestety instrukcji nie znalazłem w pudełku a co trzeba zrobić z porucznikiem który jest w lochach na cmentarzu?? Bo kazał mi znaleźć 3 kolegów no i znalazłem a teraz chce żeby go zaprowadzić do fortu tylko ze nie wiem jak :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi