nova Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mam takie nietypowe pytanie. Ogólnie opinie są bardzo podzielone i każda grupa ma swoje argumenty "za" i "przeciw". Chodzi mi o pozostawianie sprzętu audio w trybie stand by. Mam na wzmacniaczu dwa wyłączniki, jeden przełacza klocek w tryb stand by, drugi całkowicie odcina dopływ prądu. Dodatkowo z tyłu wzmacniacza mam dwa gniazda zasilające. Podłączone mam do jednego z nich CD. Jednak gniazdka różnią się między sobą tym, że po przełączeniu wzmaka w tryb stand by w jednym nadal jest zasilanie, w drugim natomiast nie ma. Jak Wy praktykujecie ze swoim audio. Zostawiacie w trybie stand by czy odłączanie dopływ prądu. A jeśli wzmak będzie w trybie stand by co będzie lepsze dla CD, podłączenia do gniazdka w którym stale będzie pod napieciem czy do tego drugiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ja mam dosyc stary wzmacniacz + tuner sony, niestety nie mam czegos takiego jak "stand-by" we wzmacniaczu mam wyjscie zasilania (gniazdko) pod ktore mam podpiety tuner. jak wylacze wzmacniacz to odcina prad w tym gniazdu i automatycznie wylacza sie tuner. przy wlaczeniu jest podobnie. Co do pytania nova'y jezeli cenisz sobie wygode, i lubisz obslugiwac z pilota to ustaw w ten tryb co nie odcina doplywu pradu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...