Skocz do zawartości
kisiel91

Jak Zamontować I Podłączyć Ac Pro Fan Tc?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem dzisiaj 2 wentylatorki arctic cooling fan pro TC z zamiarem zamontowania jednego z przodu a drugiego z tyłu obudowy...noi mam problem. Oba wentylatorki podłącza się pod płyte główną ale na mojej płycie znalazłemtylko jedno takie miejsce <_< . Drugi problem to że nie wiem jak je zamontować ponieważ z tyłu obudowy są źle rozmieszczone dziurki przez co nie mam gdzie a z przodu jest miejsce ale zauważyłem że w tych wenylatorkach nie ma gwintu na śrubki( są tylko dziurki :blink: ) . Więc czy ja muszę sam wyrobić te gwinty i czy tak samo muszęwywiercić z tyłu obudowy dziurki na śrubki.

Odrazu mówię że pierwszy raz montuję jakieś chłodzenie w komputerze więc za bardzo nie wiem co sie i jak z tym robi :) . Z góry dziękuję za odpowiedź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak... najlepiej bedzie jezeli wytniesz te dziurki (kratki) z obudowy i samemu nawiercisz sobie otwory jezeli nie zgadzaja sie...

pozniej wentylator na biurko, srubka ,krzyzak i sam wyrabiasz gwinty w nich :P

a pozniej to juz tylko przylozyc do obudowy i dokrecic...

co do podpiecia to musisz zainwestowac np. w to :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=81914414

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz wystarczająco dużo złącz 3pin to tylko rozgałęźnik cie ratuje :D a jeśli chodzi o montaż to zrób tak jak napisał kolega $kubi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

IMHO nie ma sensu gwintowanie otworów montażowych w wentylatorze, o wiele prociej jest kupić odpowiednio długie śrubki i nakrętki na nie, i za ich pomocą przykręcić wentylator. Można jeszcze dać gumowe uszczelki między wentylatorem i obudową oraz między wentylatorem i łbem śrubki, aby uniknąć przenoszenia drgań generowanych przez wentylator na obudowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi