Skocz do zawartości
sthEn

Taktowania Fsb

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego jak ustawie w biosie procka na 12.5x180 (2250) to chodzi a na 11x200 (2200) juz nie? Od czego to zalezy i ewentualnie jakim sposobem ZMUSIC procka do korzystania z 200MHz? Aktualnie napiecie 1.675, ale to juz ustawilem daawno temu asekuracyjnie, pewnie moglbym spokojnie zmniejszyc.

Pozdrawiam,

sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiecie podnioslem juz nawet do 1.750 i dalej [gluteus maximus]. Moze pamiec nie wyrabia 200mhz?

Jeszcze druga sprawa, w tym topicu - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=69982 - sa podane predkosci dla poszczegolnych XP, i tam zauwazylem cos takiego:

2400+ = 2000MHz

2600+ = 2075MHz

2700+ = 2167MHz

To dlaczego mi leci na 2250mhz a i tak pokazuje 2600+? :]

Pozdrawiam,

sthEn

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak ustawic w biosie powyzej 200 skoro nawet przy tym sie dusi?

Ewentualnie jak zmusic aby korzystal z mnoznika powyzej 12.5?

Dołączona grafika

Ustawiam przykładowo 13 to mi liczy 180x5 a nie x13... ustawiam 17x to mi liczy 180x9 etc...

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyka: http://ocinside.de/

Co do mnożnika, to wystarczy chyba włożyć 1 drut, który odblokuje mnożniki >=13x, jednak wtedy nie będziesz mógł ustawić z BIOSu nic <13x.

L12 mod to nic innego jak drutmod na ustawienie FSB (poszukaj w tematach o gigabycie). Można też zwierać mostki L12.

Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi