dario128 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Jestem "szczęśliwym" posiwdaczem powyrzszego laptopa. Wczoraj, czyli ok 2 m-c po kupnie zepsuła się matryca. Obraz jest bardzo ciemy prawie nie widoczny, a od czasu do czasu zaczyna migotać to z lewe to z prawej strony lampy zapalaja się i gasną. W najbliższym czasie będę musiał oddać do serwisu. Co mnie najbardziej nurtuje to to z co było ptego przyczyną? Z kompem obchodzę sie jak z jajkiem, żadnych wstrząsów poprostu leżał (jak cały wcześniejszy tydzień) na biurku a tu otwieram go i jest jak jest. Zastanawiam sie jaka część się zepsuła i od czego. Żadnych gier i wogule niczego obciążającego, dotykania matrycy itp. Jeśli wiecie co się dzieje lub macie przejścia z serwisem FS będę bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Według mnie inwerter poszedł się ..... Co mogło być tego przyczną - pojęcia nie mam... Może jakieś przepięcie ( jeżeli notek był cały czas podłączony do sieci i nie było listwy ochronnej )- ale wtedy raczej cały laptop by się uszkodził... Czyli serwis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Nieraz sprawy elektroniczne są niezrozumiałe dla zwykłych użytkowników komputerów. Poprostu nieraz prąd jest zbyt wielki (i to nie jest wina twoja). Następuje przepięcie i leci jakiś układ lub jakiś element komputera. To niezrozumiałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 no to bardzo ciekawa sprawa......widze ze szykuje sie wymiana matrycy na nowa a powiedz mi jakie masz warunki atmosferyczne w domu?.....lapek stal kolo okna?......otwartego?...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario128 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Na biurku w temp. pokojowej, teraz w zimie jakieś 18 stopni w domu. Jutro jade z nim do serwisu do Krakowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...