Skocz do zawartości
dario128

Fujitsu-siemens Amilo A1645

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem "szczęśliwym" posiwdaczem powyrzszego laptopa. Wczoraj, czyli ok 2 m-c po kupnie zepsuła się matryca. Obraz jest bardzo ciemy prawie nie widoczny, a od czasu do czasu zaczyna migotać to z lewe to z prawej strony lampy zapalaja się i gasną. W najbliższym czasie będę musiał oddać do serwisu. Co mnie najbardziej nurtuje to to z co było ptego przyczyną? Z kompem obchodzę sie jak z jajkiem, żadnych wstrząsów poprostu leżał (jak cały wcześniejszy tydzień) na biurku a tu otwieram go i jest jak jest. Zastanawiam sie jaka część się zepsuła i od czego. Żadnych gier i wogule niczego obciążającego, dotykania matrycy itp. Jeśli wiecie co się dzieje lub macie przejścia z serwisem FS będę bardzo wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie inwerter poszedł się .....

Co mogło być tego przyczną - pojęcia nie mam...

Może jakieś przepięcie ( jeżeli notek był cały czas podłączony do sieci i nie było listwy ochronnej )- ale wtedy raczej cały laptop by się uszkodził...

Czyli serwis...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieraz sprawy elektroniczne są niezrozumiałe dla zwykłych użytkowników komputerów. Poprostu nieraz prąd jest zbyt wielki (i to nie jest wina twoja). Następuje przepięcie i leci jakiś układ lub jakiś element komputera. To niezrozumiałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi