kz1987 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam, nie znalazłem odpowiedzi na forum, albo po prostu jestem ślepy :wink: Więc moje pytanie jak w temacie. Planuję zakup tego procesorka i włożyć go w płytę DFI LanParty UT nF3 250Gb, więc jak można się domyśleć, stawiam na OC. A jak wiadomo do OC potrzebny mi mocny wentyl. Mam do wyboru 3 opcje: 1) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14448 2) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15178 3) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23979 Najbardziej skłaniam się ku opcji pierwszej. Co o tym sądzicie. Może coś innego wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 3 opcja, racej każdy Ci to powie, chyba połowa ludzi z forum ma to chłodzenie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 3 opcja, racej każdy Ci to powie, chyba połowa ludzi z forum ma to chłodzenie :wink: żeby potwierdzić słowa kolegi :P Weś Freezerka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 e tam ja sie zbliząm do 2.8 ghz na boxie na 2800 i mam max 41 stopni...frezerek fajny..tylko nie wiem czy da cokolwiek wiećej niż box.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ja wyrwałem freezera za 60 zł i sobie chwale ;) Temp na min obrotach mam max 40 C w stresie (buda słabo wentylowana) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kz1987 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Ok, jeszcze zapytam. Po zamotnowaniu freezerka na mobo [1 post na jakiej planuje], to w którą stronę jest przedmuchiwane powietrze. Hmm. Nie znam się na Sone, ale przypuszczam ze nie jest to went głośny ;) :Edit: No ja też wole na tył bo by mi z miejsca Akasa Amber 80mm wywiewała :P Edytowane 23 Stycznia 2006 przez kz1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zalezy jak zamontujesz, może wiać na ram albo na tył obudowy. Polecam 2 opcję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mi tak zamontowali, że wieje i na kartę graficzną, i na procesor, co raczej nie wychodzi na dobre, bo przez to jest mniej wydajny dla procesora... Jak będę miał odwagę coś podłubać to spróbuję go inaczej zamontować, ale narazię grafika jest w serwisie na gwarancji, więc nie chcę kolejnej rzeczy zepsuć :) PS jaki ten GF2MX400 cichy w porównaniu z 6600GTm, kurde, jak włączam kompa to muszę na diodę patrzyć, czy trafiłem w przycisk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozar Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) yy, jak moge cos wtracic u mnie sempron 2600 chodzi pod AC Sliencerem 64 Ultra chlodzenie bardzo chiche, a co do wydajnosci, hmmmmmmm ja nie wiem, ale te semprony sa 'nienormalne' u mnie chodzi na 2400. na razie probowalem krecic do 2600 i chodzil jakby byl taki fabrycznie:] chlodzenia nie slychac praktycznie, a nie wiem czy jest sens brac freezera(nie mowie, ze jest zly, o nie;]) skoro silencer jest o wiele cichszy i kosztuje polowe ceny. a proc pod nim hula jak halny na tatrzanskich stokach:P Edytowane 24 Stycznia 2006 przez bozar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Tylko Freezer uwierz mi ten heatpipe daje kopa szybki transport dobry wentyl i temp. zbita do najniższych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Osobiscie moge sie wypowiedziec co do pracy Freezera i ZALMANa 7000- mialem oba. Niestety frezeer w wersji PRO jest sporo glosniejszy od wczesniejszych wersji, tutaj zdecydowanie rzadzi ZALMAN. To gdybys szukal coolera pod wzgledem glosnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Najlepiej byłoby chyba frezera 64 pro i fandera 8) Edytowane 24 Stycznia 2006 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 zgadzam sie.... samm mam takie cacko i jest okey :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...