Marta Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Witam all mam mały problem proszę o pomoc jak zlikwidować przezroczyste tło w folderach Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Marta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Jeśli dobrze myślę to tak: Jeśli chodzi Ci o ukryte foldery i pliki: W menu okna WindowsaXP -> Narzędzia -> Opcje folderów -> zakładka Widok -> na liście znajdź i zaznacz "Nie pokazuj ukrytych plików i folderów" Zdjęcie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 a mi się wydaje ze "Nie pokazuj ukrytych plików i folderów" jest zaznaczone i foldery z atrybutem ukryty widać jakby przezroczyste, zgadłem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 chodzi mi oto że mam przezroczyste tlo w folderach widać co jest pod spodem folderu mam fotke ale nie wiem jak ja wżucić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 mam fotke ale nie wiem jak ja wżucićW FAQ jest napisane jak wrzucać fotki. (www.imageshack.us lub fotosik.pl/) Czy używałaś może programów do tuningu wyglądu windowsa? One często pozwalają uzyskać taki efekt. Czy może stało się to "samo". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) gdyby na moim XP stało się coś takiego "samo" :rolleyes: to było by zaje...... ale pewnie zaczął bym szukać jakigoś robala albo nowej karty graficznej :D Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 gdyby na moim XP stało się coś takiego "samo" :rolleyes: to było by zaje...... ale pewnie zaczął bym szukać jakigoś robala albo nowej karty graficznej :DEdytować plik desktop.ini bodajże i tam trzeba dopisać W Win98/Me tak było można - bo był ActiveDesktop. @Marcie chodzi o to że chciala by pod ikonkami folderów była fotka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Teraz już chyba wiem o co chodzi :) Jeśli o przezroczyste okno podczas przesuwania to zrób tak: Właściwości "Mojego komputera"-> zakładka "Zaawansowane"-> I w efektach wizualnych znajdź opcję "Pokazuj zawartość okna podczas przeciągania" i zaznacz ją. Czy to to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) snoopy tu jest link http://dvb-upload.com/index.php plik jest pod nazwą przezroczyste tło folderów zobacz o co mi chodzi niechce żeby było przezroczyste tło bo widać wtedy co jest pod spodem bardzo przeszkadza w czytaniu ps dodam że w przeglądarce też mam przezroczyste snoopy orginalny styl win nie pomaga już to przerabiałam Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Marta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) :huh: Spróbuj zmienić wygląd na oryginalny styl windowsa xp. Edytowane 24 Stycznia 2006 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) sprobuj tego: c:\ format :lol: moze to chodzi o cienie etykiet ikon pulpitu..wlasciwosci systemy\opcje wydajnosci\efekty wizualne Edytowane 24 Stycznia 2006 przez kordek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 A nie masz może zainstalowanego Glass2k?? :) On daje takie efekty... Napisz od kiedy to ci się stało,w jaki sposób.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 -< WormBoy >- masz racjie własnie to powodowało problem dałam sobie rade wczesniej ale wielkie dzięki jesteś jako jedyny który wiedział o co chodzi pozdrawiam Marta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...