Skocz do zawartości
thingrim

Hdd Wd 160 Gb W Obudowie Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu nabylem WD 1600JB wraz z obudowa USB .dysk jest taki jak w stacjonarnym PC 3,5 cala , wsztstko bylo ok do przed wczoraj ,obudowa ma wylacznik wiec na noc sobie dysk wylaczalem bo mi troche warczal za uchem ;) ostatnio jak go wlaczylem laptop zaczol wyszukiwac jakichs sterownikow po czym wywalil mi ze nie rozpznaje sprzetu i lipa nie mam juz dysku :(

nie jestem w stanie sprawdzic czy sam dysk dziala bo mam tylko laptopa ze soba a sama obudowa nie ma zadnych napisow zeby sciagnac jakies sterowniki czy cos :(

dysk mam napelniony prawie na full filmami i teraz nie mam co ogladac lipa poprostu

moze ktos ma pomysl jak by temu zaradzic ew moze jakies sterwniki albo cos ??

prosze o jakies sugestie

pozdro

thin

ps. ew servis narazie odpada jestem w UK wiec mam troche daleko do krakowa ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem/mam podobny problem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=175462&hl= co prawda z mniejszym dyskiem i tylko z tamtym z innymi nie :rolleyes:

jaki masz system i jaki komunikat ?

- na WinXP wywala ze nie rozpoznaje urzadzenia i w menagerze pod USB tez mam nieznane urzadzenie a radze sobie z tym tak - kieszen nadal podpieta i usuwam ja w menagerze (to nieznane urzadzenie), wylaczam kieszen "pstryczkiem" i za chwile wlaczam i juz ja dobrze wykrywa

- na Win2K musze robic jak w przytoczonym watku - w menagerze mam komunikat z zoltym wykrzyknikiem - aktualizuje sterownik ale nie podaje sciezek i wyszukuje ten sam sterownik (standardowy Windowsa) i juz widac nie tylko kieszen ale i urzadzenie USB (i partycje) - czasem musze tez wylaczyc "pstryczkiem" i wlaczyc

w obu przypadkach nie robie restartow :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi