thingrim Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Jakis czas temu nabylem WD 1600JB wraz z obudowa USB .dysk jest taki jak w stacjonarnym PC 3,5 cala , wsztstko bylo ok do przed wczoraj ,obudowa ma wylacznik wiec na noc sobie dysk wylaczalem bo mi troche warczal za uchem ;) ostatnio jak go wlaczylem laptop zaczol wyszukiwac jakichs sterownikow po czym wywalil mi ze nie rozpznaje sprzetu i lipa nie mam juz dysku :( nie jestem w stanie sprawdzic czy sam dysk dziala bo mam tylko laptopa ze soba a sama obudowa nie ma zadnych napisow zeby sciagnac jakies sterowniki czy cos :( dysk mam napelniony prawie na full filmami i teraz nie mam co ogladac lipa poprostu moze ktos ma pomysl jak by temu zaradzic ew moze jakies sterwniki albo cos ?? prosze o jakies sugestie pozdro thin ps. ew servis narazie odpada jestem w UK wiec mam troche daleko do krakowa ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 mialem/mam podobny problem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=175462&hl= co prawda z mniejszym dyskiem i tylko z tamtym z innymi nie :rolleyes: jaki masz system i jaki komunikat ? - na WinXP wywala ze nie rozpoznaje urzadzenia i w menagerze pod USB tez mam nieznane urzadzenie a radze sobie z tym tak - kieszen nadal podpieta i usuwam ja w menagerze (to nieznane urzadzenie), wylaczam kieszen "pstryczkiem" i za chwile wlaczam i juz ja dobrze wykrywa - na Win2K musze robic jak w przytoczonym watku - w menagerze mam komunikat z zoltym wykrzyknikiem - aktualizuje sterownik ale nie podaje sciezek i wyszukuje ten sam sterownik (standardowy Windowsa) i juz widac nie tylko kieszen ale i urzadzenie USB (i partycje) - czasem musze tez wylaczyc "pstryczkiem" i wlaczyc w obu przypadkach nie robie restartow :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Dzieki za pomoc mam XP ale zaden z twoich pomyslow nie dziala u mnie niestety :( nadal nie moge die dostac do dysku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...