polifon Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam! Mam InternetDSL. Dotychczas miałem Neostradę i router ADSL na którym ustawiałem sobie DMZ dla jednego komputera w sieci i dzięki temu miał on HighID w eMule. Teraz mam inny router, podłączyłem go do modemu jaki mi dali z TPSA (SpeedStream) a do routera podłączyłem jeszcze serwer z Win2k3. Serwer udostępnia internet dla pozostałych użytkowników sieci. Jak teraz skonfigurować Windows 2k3 aby komputer podłączony do serwera miał HighID w eMule. W routerze ustawiłem DMZ dla serwera - czy to dobrze? W serwerze udostępnianie wykonuje usługa "Routing i dostęp zdalny", która ma włączoną zaporę podstawową dla połączenia internetowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorionek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie odpowiem dokladnie jak to zrobic gdyz nie uzywam win2k3, ale ustawianie DMZ jedynie aby miec HighID to jak strzelanie do muchy z armaty. Wystarczy forwadowac standardowe porty emula: 4662 (TCP) i 4672 (UDP) - podaje je z pamieci. Musisz przekierowac je z rutera na serwer z win2k3 i tam kierujesz je dalej na maszyne z emulem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...