HellOnMe Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam. Odkąd zmieniłem kartę graficzną na radeona x1300 (msi), a tymsamym odkąd zainstalowałem sterowniki do kart ati (oryginalne), w tym także i ati control panel, z moim obrazem dzieją się przeróżne rzeczy :) Mianowicie.. włączam komputer... obraz jest ok (tzn. wszystko wygląda tak jak powinno..). Włączam jakąś gre, i w grze nagle obraz jest przesunięty (+-) o 2 cm w prawo bądź lewo. Tak samo sprawa wygląda po restarcie komputera. Obraz "sam" się przesuwa w poziomie.. Czy wie ktoś jak ten "problem" usunąć? Dodatkowo z czystej ciekawości zapytam: Które sterowniki są do kart radeona (a konkretniej do mojej) najlepsze? oryginalne czy może omegi? A może coś wogóle jeszcze innego? Z góry dziekuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 aby dopasowac obraz do monitora to w opcjach ustawiania obrazu na monitorze ustaw odpowiednio przesuniecie w gór? dól czy tez rozciagniecie a stery zaisntaluj najnowsze a nie z płytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POKI Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Witam. Odkąd zmieniłem kartę graficzną na radeona x1300 (msi), a tymsamym odkąd zainstalowałem sterowniki do kart ati (oryginalne), w tym także i ati control panel, z moim obrazem dzieją się przeróżne rzeczy :) Mianowicie.. włączam komputer... obraz jest ok (tzn. wszystko wygląda tak jak powinno..). Włączam jakąś gre, i w grze nagle obraz jest przesunięty (+-) o 2 cm w prawo bądź lewo. Tak samo sprawa wygląda po restarcie komputera. Obraz "sam" się przesuwa w poziomie.. Czy wie ktoś jak ten "problem" usunąć? Dodatkowo z czystej ciekawości zapytam: Które sterowniki są do kart radeona (a konkretniej do mojej) najlepsze? oryginalne czy może omegi? A może coś wogóle jeszcze innego? Z góry dziekuję za odpowiedzi. jak dla mnie to problemy z częstotliwościa odświerzania ekranu. Pop prostu zmienia się ona samodzielnie. Do ati są odpowiednie programiki rozwiązujące problem z częstotliwością. NIe stety nie pamiętam dokładnie jakie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...