Skocz do zawartości
Boyco

11 dni i zaczely sie problemy...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanie:

Postanowilem sprawdzic wydajnosc mojego zaj***stego systemu.

Wszystko bylo ok do 11 dnia. Caly czas na chodzie. Zero restartu.

Były wylogowania. System to WXP.

11 dnia przy rozwijaniu menu z prawego przycisku myszy zamiat menu wyskakuje mi czarny prostokąt o kasztalcie menu. Dopiero po przejechaniu po nim kursorem pojawiaja sie opcje, które są normalnie widoczne od razu.

Jako ze mam otwarą obudowe (z lenistwa) to troche mi sie ona kurzy, no i wiatrak na chipsecie stanął. Teraz chodzi normalnie, ale problem pozostal.

Zdarzyło się wam takie cos?

Czy to czas juz na restart? :(

Czekam na opinie.

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na win2k maxymalnie 15 dni bez restartu bez wylogowywania sie

mam duet Via+Intel . Po 15 dniach zrobilem restarcik bo instalowalem programy 8)

System - caly czas zalaczone : UD , serv ftp , kilka sesji ftp , DC,icq,gg itd itp

:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie tak samo.

Tez pliki sciągam, filmy oglądam, muzyki słucham, UD chodzi cały czas, gry itp...

Ale czy zdarzylo sie wam to co opisalem wyzej?

Moze instalacja poprawek do IE 6.0 to spowodowala? Pare godzin po niej wszystko bylo ok. Ale pozniej cos padlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja se jajca robie :P

Przestancie przesadzac. Serwery stoja i tak na linuxach wiec nie potrzeba wcale miec osobistego kompa wlaczonego przez ponad tydzien. Nic sie nie stanie jak sie zrobi restart raz na dzien - 2 minuty straty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestancie przesadzac. Serwery stoja i tak na linuxach wiec nie potrzeba wcale miec osobistego kompa wlaczonego przez ponad tydzien. Nic sie nie stanie jak sie zrobi restart raz na dzien - 2 minuty straty.

Zgadza sie!

Ale czy zaden z was nie sprawdzal nigdy ile jego komp jest w stanie wytrzymac stabilnie? Bez zwiechy, restartu i to do tego podkręcony?

Poza tym pytałem sie czy komus zdazyl sie podobny problem z rozwjaniem menu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie!

Ale czy zaden z was nie sprawdzal nigdy ile jego komp jest w stanie wytrzymac stabilnie? Bez zwiechy, restartu i to do tego podkręcony?

Poza tym pytałem sie czy komus zdazyl sie podobny problem z rozwjaniem menu?

To sie okaze, ze nie ma stabilnych kompow na swiecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słyszałem kiedyś tekst MS ż winxp jest przynajmniej tak stabilny jak 2000 - sądze że będzie nawet mniej

XP jest bardziej stabilny niż 2000, a 2000 jest najbardziej stabilnym (z pozostałych) systemem MS. Tak czy inaczej za większość problemów w windowsie odpowiadają 3 rzeczy: sterowniki, sprzęt, podmienione biblioteki dll. Na samym końcu dopiero błędy systemu. Takie jest moje zdanie. Nawet win95 potrafi być w miarę stabilne no porządnym sprzęcie z wgranymi poprawnymi sterami oraz niepomiesznymi bibliotekami... fakt, że pomieszać bibilioteki jest stosunkowo łatwo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w2k serwer i wytrzymał mi 109 dni bez restartu aż te ch*** z energetyki wyłączyli prąd :evil: (nie za niezapłacone rachunki).

To se chyba dam spokój z biciem rekordu stabilnosci :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prosze a mi komp niezależnie czy to win xp / me / 98se wiesz się tak że trzeba restartnąć 3 razy na dzień 8) do tego dochodzą jeszcze okazjonalne samoczynne restarty(1-3 razy na dzień) :lol: i to chyba wszystko

Ktoś ma równie niestabilny system :?: :P :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co Wy chcecie od WinXP :wink: ja uwazam ten system jest b. dobry... mam go juz tyle czasu i zero problemow... :) tylko jak dla mnie ma 2 wady... rozmiar i spowalnianie gier :) a reszta jest git :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prosze a mi komp niezależnie czy to win xp / me / 98se wiesz się tak że trzeba restartnąć 3 razy na dzień 8)  do tego dochodzą jeszcze okazjonalne samoczynne restarty(1-3 razy na dzień) :lol:  i to chyba wszystko

Ktoś ma równie niestabilny system  :?:  :P :twisted:

to pewnie ten ECS :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co Wy chcecie od WinXP  :wink:  ja uwazam ten system jest b. dobry...  mam go juz tyle czasu i zero problemow... :)  tylko jak dla mnie ma 2 wady... rozmiar i spowalnianie gier :) a reszta jest git :)

ja mam xp od czasu bety i nie mogę nic złego o nim powiedzieć. mi nawet beta chodziła bardzo stabilnie - zero zwisów(no może czasem :lol: ). co do gierek to trzeba mieć trochę więcej pamięci i jest GIT :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...