Bull_Byk Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mam laptopa. Zeby go zbootowac i odpalic win95 musze miec wlozona dysketke startowa. czy jest jakas mozliwosc zeby sam odpalal sie dysku twardego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Masz pliki systemowe na dysku z windowsem? partycja jest ustawiona jako aktywna? Pliki zgrywasz tak: sys a: c: Partycje ustawiasz jako aktywna w: fdisk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe2005 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 sprobuj wpisac w okienku msdos fdisk /mbr jak to nie pomoze to skopiuj plik win.com do katalogu glownego dysku c: Sprawdz czy w autoexec.bat w zmiennej PATH jest sciezka do katalogu z windowsem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 wszystko jest. Zdaje mi sie ze to wynika z tego ze laptop chce bootowac z dyskietki a nie dysku ;/ Nie moge wejsc do Biosa bo haslo jest i nie wiem jak je zlamac :/ Bios jest firmy Digital Equipments uniwersalne haslo(serwisowe :o) jest ponoc komprie no ale nie dziala. Nie mam juz z tym sil ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 zalezy jak rozwiazaba jest sprawa zasilania pamieci Biosu jak na kondensatorach to wyjnij baterie i poczekaj jak na bateriach to rozkrec lapka i wyjmij baterie masz reset jesli nie ma dyskietki to powinien zaskoczyc z HDD chyba ze masz bios wypasiony w lapku i mozna wylaczyc inne uzadzenia do bootowania :P ale to tez dziwne ze jest winda a bootowanie z flopy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 :arrow: avecezary lol ale brednie ;-) zalezy jak rozwiazaba jest sprawa zasilania pamieci Biosu jak na kondensatorach to wyjnij baterie i poczekaj jak na bateriach to rozkrec lapka i wyjmij baterie Mozesz to wytlumaczyc? Czemu piszesz tutaj o jakichs kondensatorach i jaki to ma zwiazek z haslem? Zapewne nie wiesz, ze wiekszosc laptopow ma zapisane haslo w innym scalaku i resetowanie CMOSU nic nie da! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 zalezy jaki producent i jaki model ( to co podalem to metoda prosta i jezeli zaskutkuje to OK , jesli nie to nie bede tu pisal o zwieraniu zworek czy innych "sposobach" bo mozna sobie kompa wywalic w powietrze. To co napisales to chyba nie do konca przemyslales ), mozna tez haslami uniwersalnymi, programikami roznej masci, ale to z kolei tez nie na kazdym kompie dziala ( lapku ) tu wklejam pare "wejsc" 589589 589721 1322222 ?award \z \bb aLLy ally aPAf aPAf AW award AWARD?PW AWARD?SW award_? award_ps AWARD_SW awardsw awkword BIOS310 biostar BIOSTAR biostar biostar CMOSPWD CONCAT condo condo CTXA efmukl HLT j256 j262 j322 j64 KILLCMOS lkw peter LKWPETER lkwpeter SERSKY_FOX SKY_FOX SWITCHES_SW Sxyz Syxz syxz SZYX ttptha wodj Wodj ZAAADA ZBAAACA Zbgn zjaaadc zjaaade AMI BIOS A.M.I. aammii AMI ami AMI.KEY ami.kez AMI?SW AMI_SW AMI~ ami0 amiami AMIBIOS AMIDECOD AMIPSWD aPAf BIOS BIOSPASS HELGA-S helgasss HEWITT RAND LKWPETER PASSWORD np: HP- EEprom IBM-HDD Toshiba-HDD, EEprom, zreszta jakie to ma znaczenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 zalezy jaki producent i jaki model ( to co podalem to metoda prosta i jezeli zaskutkuje to OK , jesli nie to nie bede tu pisal o zwieraniu zworek czy innych "sposobach" bo mozna sobie kompa wywalic w powietrze. To co napisales to chyba nie do konca przemyslales ), mozna tez haslami uniwersalnymi, programikami roznej masci, ale to z kolei tez nie na kazdym kompie dziala ( lapku ) tu wklejam pare "wejsc"... Wiesz haslami uniwersalnymi sie nie da bo probowalem rozne roznicste ;/ Rozkrecic tego laptopa tez mi sie nie udalo ;/ nie wiem jak ciagle cos go trzyma i nie wiem czy to zatrzask sruba czy nie wiem co jeszcze. porazka na calej lini ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 moze cos przeoczylem ale czy z CD istalacyjnego np 98 idzie boot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 moze cos przeoczylem ale czy z CD istalacyjnego np 98 idzie boot? Da sie da ale trzeba miec cd-rom a ten laptop nie ma no i ten problem z biosem jak mialbym wybrac bootowanie z cdromu jak dyskietka standardowo sluzy do instalacji ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 botowac powinien z HDD jak nie ma dyskietki napisz co masz na tej dyskietce z tego co pisales wyzej to system jest OK wiec gzie indziej lezy problem jak masz komunikat jak nie wlozysz dyskietki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...