Skocz do zawartości
Jajo

Problem z GA7VAX!!

Rekomendowane odpowiedzi

Moj sprzet to: Athlon XP 1800+ plyta j.w pamiec 2x 256 ddr266 Kingston GeForce3 Ti200 Winfast! i volcano 7+!! Temperatura procesora zawsze ponizej 50C i plyty nie przekracza 40C! Nie potrafie tego podkrecic probowalem juz wszystkiego! Najwyszze fsb z jakim chodzi stabilnie to 138! Przy wyzszym zwis w 3d marku! podwyzszanie napiecia procesora nic! Podwyzszanie napiecia pamiecu nic! Ludzie co mam robic?! Jedyna mysl jaka mi przychodzi do glowy to moze pamieci nie wytrzymuja! Macie jakis pomysl?? Z gory dzieki!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbój wyłączyć Top Preformance , albo zmniejszyć DRam latency do 3 ( CTRL+F1) cykli, ewentualnie zwiększ Vcore np. 7,5% .

Jak nie pomoże to może masz kiepski ( nie stabilny zasilacz ) albo zbyt dużą temperaturę.

Możesz mieć jakiś feralną serię ??? Ewentualnie odblokuj mnożnik Ale ja nie polecam ze względu na utratę gwarancji..... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wylaczenie top performance nic nie daje :( podnoszenie napiecia tez nie!! A co najciekawsze kiedy zmieniam latency recznie czy to na 2,5 czy 3 widzi mi tylko 256 ramu! I o co tu chodzi?!? Moze macie jakies inne propozycje?? Z gory dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie za duza temperatura

1700 u mnie biega na tej plycie ale z podniesionym vcore 

na 166 mhz bez zadnych problemow ale zaczyna sie troche grzac okolo 45*C

zobacz czy masz procka posmarowanego pasta...

U mnie w 100% obciążenia procka pokazuje tem 33*C, caly czas SETI@home licze. :>

CHyba już dioda poszła. ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz doszedlem do tego ze siliconowa z volcano lepsza!! Udalo mi sie wykrecic proca do fsb 139 :( Jak tylko daje 140 to chodzi spoko ale jak testuje w 3dmarku to wyniki pokazywane sa nizsza a do tego obraz dziwnie skacze! Czym to jest spowodowane i co moge zrobic? Probowalem juz podnosic napiecie na cpu na pamiecu na agp i nic nie pomaga! Nie wiecie w czym rzecz?? (acha moja seria proca to AGKGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie sie wydaje ze jednak procek sie przegrzewa moze (bez urazy) ale zle zakladasz radiator tzn. krzywo or smth like that Moze jesli masz CSa to nie przylega idealnie do procka i robi szczeline miedzy procem a radiatorem?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...