Skocz do zawartości
marluk

Legalność Windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam dwie wątpliwości i chciałbym się dowiedzieć coś na ten temat

pierwsza

Czy kupienie legalnego windowsa w stanach (wer. angielska bo chyba pl nie ma) i używanie go w polsce jest legalne ?

jeżeli tak, to...

Czy kupienie Laptopa w stanach z oryginalnym windowsem i używanie go w polsce jest legalne ?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz na cos fakture, to jest to legalne. A gdyby nie bylo to problemy bedzie mial wystawiajacy fakture. Ale glowy sobie uciac nie dam :) Najlepiej to zadzwon do microsoft polska i sie ich spytaj ;)

Edytowane przez Nargil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz na cos fakture, to jest to legalne. A gdyby nie bylo to problemy bedzie mial wystawiajacy fakture. Ale glowy sobie uciac nie dam :) Najlepiej to zadzwon do microsoft polska i sie ich spytaj ;)

Przykro mi, ale to nie prawda.

Gdyby to było prawdą, to Microsoft Poland sprzedawałby minimum 50% mniej windowsów, bo klien ci sprowadzaliby go sobie z Tajlandii w wersji angielskiej, gdzie jest legalnie o 65% taniej niż w Polsce.

Nasz skle jest "partnerem Microsoft" więc moja informacja jest całkowicie weryfikowalna i sprawdzona. Wystarczy, że zadzwonisz do biura obsługi klienta Microsoft na bezpłatny numer, który znajduje się w internecie lub polskiej wersji Windowsa i sam sprawdzisz czy piszę prawdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi, ale to nie prawda.

Gdyby to było prawdą, to Microsoft Poland sprzedawałby minimum 50% mniej windowsów, bo klien ci sprowadzaliby go sobie z Tajlandii w wersji angielskiej, gdzie jest legalnie o 65% taniej niż w Polsce.

Nasz skle jest "partnerem Microsoft" więc moja informacja jest całkowicie weryfikowalna i sprawdzona. Wystarczy, że zadzwonisz do biura obsługi klienta Microsoft na bezpłatny numer, który znajduje się w internecie lub polskiej wersji Windowsa i sam sprawdzisz czy piszę prawdę.

co to za glupoty :|

bo wg Twojej teorii na kazdy kraj w jakim przebywam powinienem miec miejscowego widowsa ( jezeli lata po swiecie to jak w samolocie to rozwiazesz ? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie, ze jak kupujesz oprogramowanie to nabywasz prawa na korzystanie z niego niezaleznie gdzie sie znajdujesz ;) Przeciez jak kupie sobie gre w stanach to moge ja uzywac w Polsce i gdzie mi sie tylko podoboba, imo tak samo jest z systemami i innego rodzaju oprogramowaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi