marluk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 witam, mam dwie wątpliwości i chciałbym się dowiedzieć coś na ten temat pierwsza Czy kupienie legalnego windowsa w stanach (wer. angielska bo chyba pl nie ma) i używanie go w polsce jest legalne ? jeżeli tak, to... Czy kupienie Laptopa w stanach z oryginalnym windowsem i używanie go w polsce jest legalne ? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 1.tak 2.tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marluk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 1.tak 2.tak hm czyli jest legalne. a czy jest gdzieś napisane ? czy po prostu wiesz o tym bo gdzieś tam usłyszałeś? bez urazy, muszę mieć pewność na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) jak masz na cos fakture, to jest to legalne. A gdyby nie bylo to problemy bedzie mial wystawiajacy fakture. Ale glowy sobie uciac nie dam :) Najlepiej to zadzwon do microsoft polska i sie ich spytaj ;) Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_maniac Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 jak masz na cos fakture, to jest to legalne. A gdyby nie bylo to problemy bedzie mial wystawiajacy fakture. Ale glowy sobie uciac nie dam :) Najlepiej to zadzwon do microsoft polska i sie ich spytaj ;) Przykro mi, ale to nie prawda. Gdyby to było prawdą, to Microsoft Poland sprzedawałby minimum 50% mniej windowsów, bo klien ci sprowadzaliby go sobie z Tajlandii w wersji angielskiej, gdzie jest legalnie o 65% taniej niż w Polsce. Nasz skle jest "partnerem Microsoft" więc moja informacja jest całkowicie weryfikowalna i sprawdzona. Wystarczy, że zadzwonisz do biura obsługi klienta Microsoft na bezpłatny numer, który znajduje się w internecie lub polskiej wersji Windowsa i sam sprawdzisz czy piszę prawdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Przykro mi, ale to nie prawda. Gdyby to było prawdą, to Microsoft Poland sprzedawałby minimum 50% mniej windowsów, bo klien ci sprowadzaliby go sobie z Tajlandii w wersji angielskiej, gdzie jest legalnie o 65% taniej niż w Polsce. Nasz skle jest "partnerem Microsoft" więc moja informacja jest całkowicie weryfikowalna i sprawdzona. Wystarczy, że zadzwonisz do biura obsługi klienta Microsoft na bezpłatny numer, który znajduje się w internecie lub polskiej wersji Windowsa i sam sprawdzisz czy piszę prawdę. co to za glupoty :| bo wg Twojej teorii na kazdy kraj w jakim przebywam powinienem miec miejscowego widowsa ( jezeli lata po swiecie to jak w samolocie to rozwiazesz ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Wydaje mi sie, ze jak kupujesz oprogramowanie to nabywasz prawa na korzystanie z niego niezaleznie gdzie sie znajdujesz ;) Przeciez jak kupie sobie gre w stanach to moge ja uzywac w Polsce i gdzie mi sie tylko podoboba, imo tak samo jest z systemami i innego rodzaju oprogramowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 moze oprocz oprogramowania ktore wykozystuje algorytmy szyfrowania objete embargiem :P np: PGP8 ( chociaz pare krajow w tym Polska jest na liscie zaufanych ^^ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Oczywiście tak, możesz używać tego oprogramowania tam gdzie tylko masz ochotę. Zapłaciłeś za to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...