Aragorn Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Odblokowałem XP2400 i mam problem. Płyta obsługuje mnożniki od 6x do 15x. Wszystko jest O.K. do mnożnika 12x, a powyżej zaczynają się problemy. Zamiast 13x jest 12,5x, zamiast 14x jest 5x, a zamiast 15x jest 5,5x. Czy może mi ktoś powiedzieć czy to problem płyty czy źle odblokowany mnożnik. (Nie jest to bios - próbowałem trzech różnych) :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 http://tweak.pl/engine/news?artc=813 i wszystko jasne :) chyba ze zrobiles to i nie dziala to nie wiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 http://tweak.pl/engine/news?artc=813 i wszystko jasne :) chyba ze zrobiles to i nie dziala to nie wiem :( Zrobiłem to identycznie, za pomocą Electrona 40AC, tylko mam troche grubsze połączenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 co do mnoznikow zamiast 14x jest 5x,to slyszalem ze tak w niektorych plytach jest, zeby mozna bylo podkrecac przez wysokie fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 hmm, no to czemu w athlonach xp 1700 na t-bred mnoznik jest fabrycznie odblokowany a w tych xp2400 zablokowany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 hmm, no to czemu w athlonach xp 1700 na t-bred mnoznik jest fabrycznie odblokowany a w tych xp2400 zablokowany...takie jest zycie :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--=KOBE=-- Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 moze zle polaczyles mostki w tym antku i nie wszystkie mnozniki sa unlocked?? tez tak mialem :( usun klej i zrob wszystko jeszcze raz i powinno grac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 popieram zdanie KOBE ja tak kiedys zrobilem w moim starym TB tez mi sie rozne krzaczki dzialy zamiast 12 wskakiwal mi 10 itd. itp. powtorzylem cala opracje i potem juz bylo ok! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 To było już wałkowane parę razy - powyżej 12,5 mnożniki są ustalane TYLKO na procku - są emulowane - zresztą polecam niezawodną opcję SZUKAJ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 To było już wałkowane parę razy - powyżej 12,5 mnożniki są ustalane TYLKO na procku - są emulowane - zresztą polecam niezawodną opcję SZUKAJ. To w takim razie jak uzyskać wyższe mnożniki niż 12,5 nie przerabiając procka. Będe wdzięczny za odpowiedź. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 ooooo..... qwa tego to nie wiedzialem. Kiedys na forum nawet zadalem takie pytanko czemu nie chce wyzej i nigdy nie slyszalem takiej odpowiedzi 8O ale moze to i racja?! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Oczywiscie ze bylo Lancer tlumaczyl , max to 12,5 jezli wiecej trza sie juz z samym procem bawic jak sie nie myle chodzi o mostki L10 (z nimi trza cos pokombinowac),szukajcie a znajdziecie Pozdro all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Cos mi sie zdaje ze a2400 tez ma odblokowany firmowo mnoznik czyli dzialaja na nim mnozniki 6 do 12.5, ale w sumie to tylko moje przypuszczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Cos mi sie zdaje ze a2400 tez ma odblokowany firmowo mnoznik czyli dzialaja na nim mnozniki 6 do 12.5, ale w sumie to tylko moje przypuszczenie. 1. Nie ma - przynajmniej seria którą posiadam AIUGB 2. XP2400 bez odblokowanego mnożnika chodzi na 15x133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Ludzie to zależy od płyty i biosu ! Wszystkie Tbred'y B, A zresztą chyba też maja odblokowane mnożniki ale to działa tylko na wybranych płytach (na większości KT400 i nForce2). Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 :roll: Zgadza sie duncan. Nie jestem 100% pewny ale z chipsetem kT333 jest tak ze jesli nie polaczysz mostka L3 to bedziesz mial dzialajace mnozniki w zakresie 13x-XXx a po polaczeniu mnozniki do 12,5x. Aragorn sprobuj zmazac to polaczenie i sprawdz czy ci dzialaja mnozniki 14-16x,a no i oczywiscie najnowszy bios ;] ,bo nigdy nie wiadomo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zmazałem połączenie mostka L3 i jak bym nie ustawił w biosie zawsze widzi 15x. Mam bios z 5 listopada i jak narazie nie wyszło nic nowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Już znalazłem o przerobić aby mieć wyższe mnożniki, jak znajde troche czasu to się pobawie. To z www.aoaforums.com The change I made makes the bios think that I am running a 2100+ . The multipliers available to me are 13X and higher. I haven't tested "what gets you what" in the bios except for these: "AUTO" = 13X 6.5X = doesn't work 7X = 15x 7.5X = doesn't work 8X = 16X Further, the first alteration I did was to go from: C--C--C--O--O (2400+ 15X) to O--C--O--C--O (2200+ 13.5X) this was also successful and gave me 13.5X and higher. I didn't keep it that way because it needed a bit too much voltage and heat output to make it to 166Mhz/FSB, which is my minimum requirement. So, I further changed the bridges to: C--C--O--C--O (2100+ 13X) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...