maciolek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) To mój pierwszy post,Witam Wszystkich! Przymierzam się do kupna komputera Dell Precision 620,oto wycinki z jego specyfikacji: Karta graficznaGraphics architecture AGP Pro (4X) 16 mb [ AGP Pro: 66.6 MHz (4x-capable) ] Jest on tutaj na aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82435025 i pracuje na nim jakiś AGP 4X 16 MB RIVA TNT ,ja chce tam umieścić geforc FX5500 lub 5200 AGP 8x/4x .Z tego co wiem na różnych mutacjach AGP, do którego zalicza się też chyba AGP Pro które jest na tej płycie,mało co działa,i czy te FX będą pracować na tym?, czy jest to kompaktybilne z AGP x4? Pozdro! Edytowane 24 Stycznia 2006 przez maciolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Tak, jest kompatybilne i nic nie będzie parować:) AGP Pro wymyślono kiedyś aby zwiększyć możliwości zasilania kart AGP, ale takich kart prawie (albo wcale) nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciolek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Tak to bywa jak człowiek się spieszy,już poprawiłem :) OK skoro będą na tym działać FX-y i inne AGP x4 to temat uważam za zamknięty. Edytowane 24 Stycznia 2006 przez maciolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciolek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Mam jeszcze pilne pytanie odnośnie tego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83579277 Tutaj jest AGP Pro: 66.6 MHz (4X-capable) tylko wyglada innaczej. AGP Pro50 (4X) graphics slot (desktop chassis), or AGP Pro110 (4X) graphics slot (mini tower chassis) i takie dluzsze jest,tutaj można zobaczyć jak to wygląda. http://support.dell.com/support/edocs/syst...n/ug/boards.htm Prosiłbym o opinie. Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2006 przez maciolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Ogólnie to jest tak - jeżeli masz KARTĘ AGP Pro, to nie wsadzisz jej do zwykłego złącza, natomiast, jeżeli PŁYTA ma AGP pro, a twoja karta jest zwykła, to nie ma problemów. Przykładem jest naprzykład Abit IC7 który ma AGP Pro x8, a zwykłe karty działają, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciolek Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Dziękuje za odpowiedzi suchyjastrzab i .:SpIrIt:. ,teraz juz jest dla mnie to jasne.Dostałem też informacje od kilku sprzedawców że bedą działać na tym R 9550 i GF 6200 AGP x4. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...