Skocz do zawartości
Gość fredus

Asrock P4v88- Wiem Że Syf Ale... Może Jednak Łyknąc

Rekomendowane odpowiedzi

za cene celka 2.9 kupić P4 ale jaki ? bo narazie mam płyte jak w temacie i przez 5 miechów napewno nie wymienie :(

znalazłem tylko takie P4 za tą cene http://allegro.pl/show_item.php?item=82088623 no max można znaleść 2.6 GHz/512Mb/533Mhz

ale ile ja wycisne z takiego 2.4 czy 2.6 na tej płycie zwiększając tylko FBS bo praktycznie nic innego się nie da ?

ale czy to jest sens kupować celerona wogóle jeżeli będe raczej częściej grał niz robił co innego ?

Edytowane przez ShadowMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za cene celka 2.9 kupić P4 ale jaki ? bo narazie mam płyte jak w temacie i przez 5 miechów napewno nie wymienie :(

znalazłem tylko takie P4 za tą cene http://allegro.pl/show_item.php?item=82088623 no max można znaleść 2.6 GHz/512Mb/533Mhz

ale ile ja wycisne z takiego 2.4 czy 2.6 na tej płycie zwiększając tylko FBS bo praktycznie nic innego się nie da ?

ale czy to jest sens kupować celerona wogóle jeżeli będe raczej częściej grał niz robił co innego ?

Teraz nie zmieniaj - przybędzie Ci gotówki to weźmiesz normalną płytę pod Celka-D/P4 + porządny cooler i mocno podkręcisz. Drugie wyjście - skoro głównie grasz - to przesiadka na coś ze stajni AMD, chociażby Gigabyte K8NS i Semp 2500-2600+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozważałem też przesiadke na AMD ale stwierdziłem że raczej nie skoro ludzie garją na Celeronach to chyba ja też będe mógł no chyba że kupie jakiegoś słabego P4 tak czy inaczej na to samo wychodzi.

A przesiadka na AMD to jednak min. 650zł na płyte i prosesor ;/ pozatym zawsze miałem Inela a do AMD nie mam przekonania jakos...

Edytowane przez ShadowMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celeron 2.9 kosztuje 300-350 zł !

zdecydowanie lepiej kupić adm jaeśli chcesz grać

a ja mam 4 kompy w domu z intelem ale jak sobie dozbieram kasy odrazu kupuje dfi lan party i atlona dla tego że w grach są lepsze

a co do tego że ludzie grają na celeronie to chyba nic dziwnego tylko że jak bedziesz miał np. atlona to masz wtedy wiecej FPSów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i według tego co znalazłem tych wszystkich wykresów porównań i wogóle to Celeron D tylko nieznacznie ustępuje w grach AMD, a najlepszy jest Intel Pentium IV

Co innego AMD 64bit ale on też ustępuje Inetel Pentium IV z technologią HT

Więc wniąskuje z tego zę najlapszym i optymalnym rozwiązaniem jet kupienie zwykłego Intel Pentium IV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi