Skocz do zawartości
lembek

Pomóżcie! Wkurzający Bluescreen.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam od pewnego czasu dość denerwujący problem. Raz na jakis czas /czasami co pol godziny a potem raz na tydzień/ wyskakuje mi bluescreen, po którym musze restartować kompa. Zazwyczaj dzieje się to przy większym obciążeniu kompa np. gra czy więcej odpalonych programów na raz. Ale czasami, ale to juz rzadziej, tak ni z tad ni z owad znowu wyskakuje ten bluescreen.

Nie wiem czy jest to problem, który rozwiąże format, czy jest to jakiś problem z hardwarem, podejrzewam płyte głowna ale sam nie wiem.

Może któs z Was miał kiedys taki problem i wie co powinienem zrobić. Załączam zdjęcie tego bluescreena.

Z góry wielkie dzięki

lembek

post-112586-1138111905_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak napisał grzechu, podaj swój confug. a tak pozatym to możesz sprawdziuć pamięci memtestem i goldmemory, zapuścić prime 95, stressprime 2004, sprawdzić dyski twarde propgramem hdtach. jeśli masz możliwość to posrpawdzaj podzespoły z innego kompa na twoim i odwrotnie. pokombinuj z napędami, odłącz cd-rom, dvd czy co tam masz, jeśli masz 2 dyski twarde odłącz jeden z nich, sprawdź tasmy dysków. sam widzisz, ze przyczyn może być mnóstwo, najlepiej szukać metodą prób i błedów ;][;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój sprzęt to:

Soltek SL-86SPE-L, Pentium 4 2,60HT@3,20, Sapphire Radeon 9500pro wykręcony nie pamiętam na ile, 2x Hynix 512MB D43 w dualu, Chieftec 360W, 2x Seagate 120GB i to chyba wszystko z tego co wazne.

Chodzi też o to czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co to znaczy co jest napisane w tym bluscreenie, bo ja nie za bardzo rozumiem o co temu kompowi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi