Skocz do zawartości
darkoblues

Rgb I Top Performance W Plytach Gigabyte

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od miesiaca posiadam ponizsza konfiguracje , nic specjalnego aczkolwiek np. podczas grania

w "call of duty 2" 1024x768 przy dosc duzej zmiennosci scenerii grafika "przytyka sie" . Jest to o

tyle bardziej denerwujace gdyz na kompie kumpla ( pentium 2.4, RADEON 9200 ) w tych samych

ustawieniach gra chodzi plynnie..... U mnie 3dmark03 = 6600 , u niego 3dmark03 = 1210

W biosie mam dwa ustawienia: RGB (robust graphic booster) i Top Performance. Czytajac

manual , ich uruchomienie powoduje optymalizacje przepustowosci itp, itd. NIestety po

wlaczeniu tych funkcji windows wstaje , ale zaraz po pojawieniu sie okna do logowania

ekran zamazuje sie (pikseloza, nic nie widac).

Pytanie czy ktos z was ma moze taka sama plyte glowna i korzysta z tych ustawien? Czy moze

je uruchomic? Szczegolnie chodzi o fast lub turbo w RGB...

Czy to nie jest tak ,ze domyslnie ta plyta glowna ma wlaczone ustawienia na pol gwizdka co

mogloby tlumaczyc przytykanie sie ?

Nie wiem, w ktorym kierunku pojsc czy wymienic plyte glowna czy tez grafike. Byc moze

wlasnie ten model karty graficznej gryzie sie z ta funcja?

Pozdr

Darkoblues

----------------------------------------------------

Gigabyte GA-8I915P-Duo ,

HIS Radeon X700 pci-e 128Mb, driver catalist 6.1

celeron D 330 (2,66Ghz)

dual channel 2x256 Kingston

WinXP sp2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi