Skocz do zawartości
kisiel91

Zwiechy Kompa Po Zmianie Zasilacza Jak I Przed

Rekomendowane odpowiedzi

no miałem:D na początku odrazu pomyślałem że to coś z dyskiem bo przy instalacji się wyłączał :D. A co do pojego przed poprzedniego :) posta. To czemu mógł się mojemu kumplowi w gta sa komp zawiesić na kilka minut po czym się odwiesił :D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz jakbym miał jak to bym zmierzył :D a ponieważ go nie posiadam to nie zmierze :) no ale chyba nie powinien bo go dopiero co kupiłem. :/ przeinstalowałem windowsa i jak narazie komp zaciął mi się dwa razy w windowsie a jak grałem nie :D ale pewnie niedługo bede na to czekał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile trwa ta chwila :D? bo u niego to było jak onmówił około 5-10min. bo jak się zawiesił to poszedł do wc :D i nie wie dokładnie kiedy się odblokował...mówi też że nie było słychać dźwięku....no ale zapomniałem spytać czy nie szedł gdzieś po ulicy i mogło przecież nic nie jechać więc wtedy można powiedzieć że nie ma dźwięku.

To znaczy że można powiedzieć że się nie zawiesił :D więc przyczyną moich zacięć jest chyba płyta główna :/

Edytowane przez kisiel91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale jak byłem u kumpla i sprawdzałem moje części to w kompie były : Athlon xp 2000+ 512mb ddr radeon 9550 jakaś płyta główna 2 dyski twarde (40gb i 160 gb) 2 napędy dvd ( w tym jedna nagrywarka ) a to wszystko było zasilane moją zasiłką. I komp się tylko jak mówiłem na 5 min zawiesił w GTA SA. Więc to nie chyba wina zasiłki. A jak u mnie zamontowałem spowrotem moje części to komp mi się już od wczoraj zawiesił w windowsie 5 razy ;/.

PS. Czy jeżeli jedne moje pamięci ram mają czas dostępu 5ns a drugie 7ns to może być konflikt między nimi? Obydwie są po 256mb ddr i elixira czy coś.

PS2. niech ktoś odpowie;)

Edytowane przez kisiel91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tak było na starym kompie ze sie zawiesił to tylko raz,obraz w miejscu stanął wina pamiątek,chyba sie przegrzewały jakies ramosteki^^

Czy jeżeli jedne moje pamięci ram mają czas dostępu 5ns a drugie 7ns to może być konflikt między nimi?

kumpel tak miał i na nic nie narzekał Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie sobie uświadomiłem że moja płyta główna(chyba ona) poprostu chyba nie lubi się z ati ponieważ miałem wcześniej na próbe ati radeona 9250 256mb, 9550 HiS i tego co mam teraz. Na wszystkich komp się wieszał :/. Co prawda nie wiem czy wtedy to nie była wina zasilacza bo miałem jakiejś nieznanej firmy 350W z linią 12V=12A. Wyruszam więc na poszukiwania jakiegoś geforca u kumpli na AGP, bo zauważyłem że wszyscy jak narazie są na PCI-e :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi