Skocz do zawartości
kuki1989

Galaxy 6600ge Vs Palit X1600pro Golden

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jestem na poziomie kupowania grafy, moim wyborem była Galaxy 6600GE (Zalman) ale gdy zobaczyłem pochlebne opinie na temat Palit Radeon x1600pro G to zastanwiam sie czy czasem go nie wybrac, warto dołozyć te 60-80zł do radzia?? Czy bedzie duza róznica wydajnosci pomiedzy tymi dwoma kartami???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze palit golden za ta cene z tym chlodzeniem jak najbardziej brac przeciez to praktycznie 1600xt ktory kosztuje kolo 700 zł (no dobra memki ma 1.4 ns zamiast 1.2 ns) i jeszcze zalman i do tego super sie kreci

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze sprawa nie do konca jest jasna :? Zobacz jaka karte dopadl DEVILEK i co ona potrafi :)

Autor oblukaj tu http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1906217 :D pozdro

10600 w 03 to nie jest wynik jak na takie zegary ( 1600Mhz !!! )

Przy wiele mniejszych ten 6600 bedzie robil podobny wynik.

A 12k nie sa zadkoscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz imo mark03 nie jesst zbyt dobrym benchem do testowania graf ,juz niestety lata swietnosci ma juz za soba :? Chcialbym zobaczyc jak wyglada sytuacja w marku 05 i 06 i mysle ze juz w 05 nV dostanie ciegi :) Wracajac do gier to wydajnosc imho zblizona ale z tytulu na tytul x1600 wykaze przewage :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz imo mark03 nie jesst zbyt dobrym benchem do testowania graf ,juz niestety lata swietnosci ma juz za soba :? Chcialbym zobaczyc jak wyglada sytuacja w marku 05 i 06 i mysle ze juz w 05 nV dostanie ciegi :) Wracajac do gier to wydajnosc imho zblizona ale z tytulu na tytul x1600 wykaze przewage :) pozdro

Sadzac po coraz nizszych cenach tej karty faktycznie BEDZIE za niedlugo lepszym wyborem od 6600GT.

Jednak wtedy juz te karty beda za slabe na gry i podstawowa bedzie 6800GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalej nie wiem co brac, jedni mówia tak drudzy inaczej :( zgupiec mozna <sciana>

a propo tego palita w wersji z Zalmanem nigdzie nie ma,

a jeszcze jak w wydajnosc w grach bo przecierz w marki to ja grac nie bede :P

z tego co zrozumiuałem to jest tak: x1600pro@XT jest teraz taksamo wydajny jak 6600GT ale w przyszłosci bedzie wydajniejszy :) dobrze zrozumiałem??

Edytowane przez kuki1989

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Palit w Krakowie jest w BINO (to zresztą internetowy sklep), w Bitcomputer mówili, że mogą ściągnąć, a od 2 tygodni był w abada.pl

Sam spróbuję go kupić, jak będzie w Actionie.

W Actionie narazie nie nie maja tej wersji, zamawiam przez BITa.

Edytowane przez Voltar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bosze , bieri tego palita . Nie ma sie nadczym zastanawiac. 6600gt to w 05 zadko sie widzi w podpisach zeby mial 4k a ten x1600 to 5k robi.Sam pokatuję jeszcze troszkę swojego x800gt postaram sie wykręcić na nim 11500 w w3dsmarku03 i chociaz 5k w 05 i gonię ją i celuję w jakiegos właśnie x1xxx. Moze cos taniego pomiędzy x1600 a x1800 sie pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi