Skocz do zawartości
Mr Smith

Jeszcze Jedna Przestroga Przed Codegenem!

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio byłem u kumpla którego komp nie jest jakąś diabelską maszyną (Athlon XP 1600+, GF 2 MX 400, Epox jakiś tam, 2x256MB RAM, 2 napędy optyczne i jeden twardziel). Całe to ustrojstwo ciągnie oczywiście Codi 300W.

Po jakichś 2 latach kondensatory na płycie spuchły i elektrolit ujrzał światło dzienne. Ostatnio wpadłem na pomysł aby zmierzyć napięcia. A więc miernik w łapy i oto efekty: (zdjęcia niewyraźne, ponieważ w aparacie brak trybu makro)

Idle:

Dołączona grafika

Stress:

Dołączona grafika

Fortron FSP350-60MDN już w drodze (52zł :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przy FSP będzie to wyglądało tak:

Idle: Idle

Stress(trudno mi było uchwycić 11.97 bo cały czas było 98 :P): STRESS

Przyświecone latarką dlatego żeby nikt nie mówił że są sfałszowane

Właśnie dlatego zamówił Fortrona :D . Ja też będe zmieniał zasiłke i zastanawam się pomiędzy tym fortronem a HuntKey HK-350AP. Hunt jest podobno cichy i ma dużo molexów, SATA i PCIE a fortron ma mało wtyczek, nie wiem jak z głośnością ale za to cena niższa o 100zł. I dlatego nie wiem co wybrać

Edytowane przez Mr Smith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ugh, mii się zepsul mercury 400W, zabral coś po cichutku ze sobą, najpewniej 512mb ramu <_< Bo nie mogę już dać nawet 1770mhz na procu bo się freezuje(obie kości w złączach) a na pojedunczej(obojętnie której) mogę dać 178xMhz i powyżej freez. Sypie okienkami przy niektórych programach że wystąpił jakiś błąd(wysylaj; nie wysylaj) ale tak to chyba wszystko przeżylo agonie zasilacza (zonk, na obudowie pisalo że ma 400W a w środku pisalo max. 350 na płytce drukowanej...) :-| Koszty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tam pisał że nie wie co brac...fortrona czy huntkeya, odpowiedz jest prosta huntkey to pożądna zasiłeczka, takie porównanie raczej nie ma sensu bo to dwa różne zasilacze, ale oczywiscie nie muwie że fortron zły :wink:

p.s tak sobie głosno mysle tylko.... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz jaki ma zadbany ten mierniczek hehe

fachman doslownie

eee no właśnie to nie jest mój miernik tylko qmpla co ma codiego. Jego ojciec trzymał go przy spawarce i w szybke wtopiły się iskry :D . A co do porównania Fortron vs. HuntKey to też jestem za HuntKeyem ale mój portfel protestuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi