jata_man Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Chce troche wyciszyc kompa tak abym mogl przy nim spokojnie spac :) Ma on sobie tylko chodzic w nocy, bez obciazenia. Głownie chce wymienic wentylatory na tych elementach Karta graficzna: GeForce 6600GT Gainward Ultra/1960 128MB (500/900)-AGP aktualnie: standardowe chlodzenie + zainstalowany program Gainward'a ExperTool z takimi ustawieniami: tutaj chcialbym zamontowac Zalman VGA VF700 - tylko jaki AlCu czy Cu? czy moze Arctic Cooling VGA Silencer NV - tylko jaki symbol na 6600gt? chodzi o to aby przy minimalnej pracy byl jak najcichszy a przy maksymalnej wydajny Procesor: P4A 2,4@3006 mhz tutaj juz kupilem Arctic Cooling Freezer 4 - ktory sprawdza sie dobrze i tego nie wymieniam chipset Intel 865PE tutaj mam standardowy wentyl i ustawienie w biosie 60% mocy, tutaj chce cos pasywnego aby mi nie wylo, zalman niebieski albo Pentagram Freezone Np-40 (Al bo jak tutaj czytalem lepszy przy pasywnym chlodzeniu), tylko musze sprawdzic ktory wejdzie bo nad chipsetem mam went od procka Zasilacz Chieftec (ATX-1136H) 360W tutaj zostawie bez zmian i sprawdze jak w/w zmiany wplyna na halas. Komp jest ustawiony na niskiej polce, otwarta kasta. z boku dyskow twardych lezy sobie wentylator Arctic Cooling FAN PRO TC, ktory kreci sie nieslyszalnie 1000 obr. Czy po tych zmianach powinno cos sie zmienic, czy moze zyskam malo? aktualnie SpeedFan wyswietla mi takie cyferki (nie wiem od czego sa Temp1 i Temp2) Edytowane 3 Lutego 2006 przez jata_man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Na GeForce 6600GT bierz tego Zalmana VGA VF700 najlepiej byłoby wersję Cu Na chipset bierz pentagrama Np-40 Al Co do zmian to powinieneś mieć ciszej niż masz obecnie 8) Temperatury sprawdz w everście ;) Będziesz wiedział dokładnie co jest od czego 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jata_man Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Everest Home Edition pokazuje cos takiego: Pytanie noob'a co to jest PWM? Na plycie mam: 1xCpuFan, 1xNBFan, 1xSysFan i 2xAuxFan (za co to odpowiada?) Edytowane 24 Stycznia 2006 przez jata_man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 hehe patrz sygnaturka ;) sprawa świerzutka. temperatury bardzo przyzwoite :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Szef napewno bedzie wyl to jest standard , jak Ci Pentagram nie wejdzie na NB to sprobuj niebieskiego Zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jata_man Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Dzieki za info Zakupiłem: * Zalman zestaw VGA VF700-AlCu * Pentagram Freezone NP-40 Al Z pentagramem zero ploblemow na mojej plycie. Z zalmanem juz gorzej, niestety nie mam mozliwosci przyklejenia radiatorkow (tych malych niebieskich - na pamiatki chyba). Pamieci sa z jednej strony laminatu i sa schowane pod glownym radiatorem przez co nie chca sie tam zmiescic radiatorki. Czy mi cos grozi jesi ich nie przylepie? tak to wyglada: i jeszcze na laminacie poprzedni radiator chlodzil cos takiego: Co to jest i jak to teraz chlodzic? pytanie do [onkel qbson] co oznacza AC PRO wo TC bo nie moge wyszukac ;) co do Chieftec (ATX-1136H) znalazlem takie info moc 360 W standard ATX 2.03 złącze dla płyt pod P4 tak funkcja PFC - stabilizator napięcia tak typ PFC pasywny ilość wentylatorów chłodzących 2 średnica wentylatorów 80 mm regulacja obrotów wentylatorów automatyczna monitoring obrotów wentylatorów tak natężenie przy napięciu +3.3V 28 A natężenie przy napięciu +5V 35 A natężenie przy napięciu +12V 18 A natężenie przy napięciu -5V 0,5 A natężenie przy napięciu -12V 0,8 A natężenie przy napięciu +5VSB 2 A szerokość 150 mm głębokość 140 mm wysokość 86 mm dodatkowe informacje 2 złącza Serial ATA gdzie ten monitoring wentylatorow? Edytowane 3 Lutego 2006 przez jata_man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Nie masz wiecej otworow na tej karcie ? Zle ten zalman jest zamontowany. Mostek HSI musi byc chlodzony!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jata_man Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 to sie lekko wje...lem tutaj info jak to zrobic: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=169850 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...