Wojtaz83 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 witam otrzymuje net przez radio i chce go rozdzielic bez uzycia serwera zpowrotem na radio(wlan) tylko niewiem jak to zrobic wiem tyle ze potrzebny mi router z wej i wyj antenowym wlan ale nic takiego nie moge znalesc. Powiedzcie czy jesli sie nieda w ten sposob to czy moge w ten sposob zdzialac: postawic serwer, udostepnic nim net na router wlan i z routera puscic net radiowo pozdro aha i chodzi oto zeby admin nie widzial reszty kompow :wink: tylko router albo serwer( jesli chodzi o drugi wypadek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifon Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Musiałbyś mieć coś takiego jak router Wi-Fi z wejściem RJ45 i możliwością MAC Spoofingu, bo raczej admin włączył filtrowanie. Albo postawić Serwer np. z Win2k3 i do niego podłączyć switcha, AP czy cokolwiek innego. Jeśli nie chcesz się długo bawić z ustawianiem to na Allegro sprzedają jakieś poleasingowe komputery z wgranym i skonfigurowanym Linuxem do pracy jako router a nawet i menedżer pasma, słyszałem że nieźle to chodzi, a kosztuje ok. 250zł. Tylko musiałbyś mieć gdzie go postawić żeby nie szumiał (najlepiej gdzieś w piwnicy), zarządzał byś sobie nim przez WWW. Pozdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) jest możliwość ale musisz mieć 3 urządzenia jeden punkt dostępowy z możliwością pracy jako klient, router, punkt dostępowy ale jest problem ponieważ w sieci usługodawcy będą widziane dwa urządzenia (dwa adresy IP) jedno to punkt dostępowy a drugi router (jak twój operator nie robi z tego problemu albo nie zauważy to nie ma problemu :wink: ), ale i tak musisz zmienić adres MAC u operatora na taki jaki posiada punkt dostępowy (jak operator nie prowadzi kontroli ale w to wątpię to nie ma problemu), po tych zabiegach nie ma pewności powodzenia bo w sieci może być jeszcze kontrola MAC przez serwer/inne urządzenie stanowiące wyjście do sieci publicznej tzw. brama (ale takie zabezpieczenie stosuje się bardzo rzadko WEP i MAC na dostęp do sieci bez przewodowej zwykle wystarczy) Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtaz83 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 a jesli oni daja mi swoje ap i ono jest kolo anteny i puszczaja mi normalnie skrete do kompa r45 to w tym miejscu moge router wsadzic zamiast sieciowki mojej w kompie:) czyli ant - ap- router- inne kompy aha czy uslugodawca widzi inne kompy za routerem czy nie?? i czy widzi router jako karte czy jako router:) ale zamotalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...