raku16 Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Miałem zainstalowany Win XP i postanowiłem zainstalować Win 98 (instalacja od nowa, po sformatowaniu dysku c). Mam jednak kłopot, po uruchomieniu instalatora Win 98 (zarówno z dyskietki startowej jak i z bootowalnej płyty)zaraz po wpisaniu SETUP.EXE pojawia się czarny obraz i komputer się zwiesza. Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damndog Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 stary wiecej szczegulow! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Moze to przez wlaczona funkcje Virus Warning w BIOS-ie. Win 98 nie zainstaluje sie jesli masz wlaczona te opcje !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Jaki miałeś system plików w XP? Jeśli NTFS to 98 nie zainstalujesz dopóki nie zmienisz na np. FAT32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 A ja czuje że masz GF4. Jeśli chcesz zainstalować win98 to komendą "setupcore" Musi działac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Na moje oko to wina ramu. Mialem cos podobnego. Sproboj wyjac jedna kosc ramu, a jak niepomoze to deuga. Ew. pozycz od jakiegos kumpla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 A ja czuje że masz GF4. Jeśli chcesz zainstalować win98 to komendą "setupcore" Musi działac no własnie... takie cos sie zdarza zwłaszcza z gf4 + płyta na sisie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Wpisz jesli nie pomoże to już wina sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raku16 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 A ja czuje że masz GF4. Jeśli chcesz zainstalować win98 to komendą "setupcore" Musi działac Dokładnie tak GF4 MX 440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raku16 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 rob_e masz racje płyta jest na SiS 735 a karta grafiki to GF4 MX 440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 U mnie na VIA KT266A + MSI GF4 mam tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raku16 Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Już wiem czemu tak się dzieje. Winna jest karta grafiki, GF4 mają "coś takiego w sobie", że podczas instalacji Win98 automatycznie uruchamiają się w roździelczości 2048x1536 a tego monitor nie wytrzymuje. Wystarczy na czas instalacji zmienić kartę graficzną na starszy model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ten temacik tez juz byl walkowany. i to pamietam wiele razy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 A ja czuje że masz GF4. Jeśli chcesz zainstalować win98 to komendą "setupcore" Musi działac Zgadzam sie z toba są zonki z grafikami. U mnie jak sformatuje dysk i nie zrobie restartu to jest czarny obraz :P. Jak ci nic nie pomoze to wrzuc do kompa inna grafe o potem sprawdz, a jak juz zainstalujesz wina to zmienisz karte. raku16 na nastepny raz sprobuj pokombinowac i jak wtedy nic nie pomoze to napisz temat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...