Skocz do zawartości
rogers

Pomocy bo zaraz mój komp wylÄ…duje za oknem!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

nie utracisz podskocz z hdd do kogos i zgraj te glupoty co tam mash i usun partycje to moze cos faktycznie da a jak nie to szykuj kasandre na nowy dysk :(

może chce ktoś kupić Segate 20GB - stan bardzo dobry :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wyzej - powsadzaj wszysko od poczatku - calego kompa - zobacz czy nie ma smieci w mbr - albo go wyczysc - sa do tego programy - dopiero rob partycje i format : co jeszcze - odkrec proca.... zainstaluj jakas inna winde od kumpla .....

mój proc jest nieodkręcalny a raczej trudny w odkręceniu (przestawiłem mu mnożnik na mostku L3 czyli przeciołem tam kilka połączeń no i kilka połączyłem - teraz powrót do ustawień pierwotnych jest raczej troszkę skomplikowany - musiałbym kupić nowy lakier itp - no a pozatym każda taka operacja jest ryzykowna..

co do usuwania partycji do wolałbym to zrobić w ostateczności jako że niebędę w stanie odzyskać większości danych z D: a jak pisałem CDR nie posiadam więc niamam gdzie tych rzeczy poupychać...ale jak trzeba będzie to cuż... :cry:

mostkow l3 nie ruszaj ale chociaz fsb zmniejsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ta pamiec?! sprawdzales jak ci radzilismy?! wloz jedna kosc skoro ten elixir jest walniety to wloz ta druga i sprawdzaj zmien tasme od hdd albo pozycz hdd od kogos

czy sprawdzałem jeszcze nie bo siedze w pracy i sprawdze jak tylko do domu wróce......

a z tymi pamiątkami to jak próbowałem instalowac XPka to na 2 kościach się nie instalował do końca a po wyjęciu 1 kości było ok (losowo akurat wyjąłem tego elixira) - a słyszałem że takie akcje z instalką winXP zdarzają sie - ponoć nie musi to osnaczać że pamięci są zwalone

jak wróce do domciu to zamuszcze memtesta - jeśli uda mi się wejść do windy to dam znać o sytuacji.....narazie powoli zbieram się więc wróce za ok 2 godzinki na forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no napewno to pamiec ja tez tak miałem jak chciałem wgrac xp'ka albo jak kopiował pliki po tym formacie to niektórych nie umiał odczytac z cdika a on był czsty i jak ancisłoem enter to dalej normalnie szedł a czasem nie chciał albo sie zatrzymywał i tylko reset pozostawał.wymieniłem ram i wszystko jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ...wróciłem do domciu i;

1. reset biosu

2. przepiąłem taśme od HDD

3. wyjąłem 1 kość ramu (Elixir)

4. format c:

5. no i winda się wgrała (tyle że przy scandisku wywalił chyba ze 30 błędów na D:)

6. wgrałem najnowsze stery

7. 3d marka

8. Ustawiłem Timingi

9. resetuje kompa - błąd jakiś tam z viagard.??? - na ale jeszcze raz wgrałem service packa i ok

11. wpinam 2ga kość ramu

10. winda się ładuje - 3 dmark odpala- tylko 10044pt (max timingi - FSB140MHz - grafa 300/500)

11. i jak narazie sukces!!!!!!

boje się jedynie załadować Optimized Defaults w Biosie bo mam wrażenie że to właśnie to było przyczyną po której komp nie chciał juz później wstawać.....

no niewiem może to była także wina tych pamiątek

mam nadzieje że jak zresetuje kompa to wstanie i sytuacja się nie powtórzy

dziwne to wszystko....

i dzięki wielkie wszystkim za HELP!!!! jak znowu będą kłopoty do dam znać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ...wróciłem do domciu i;

1. reset biosu

2. przepiąłem taśme od HDD

3. wyjąłem 1 kość ramu (Elixir)

4. format c:

5. no i winda się wgrała (tyle że przy scandisku wywalił chyba ze 30 błędów na D:)

6. wgrałem najnowsze stery

7. 3d marka

8. Ustawiłem Timingi

9. resetuje kompa - błąd jakiś tam z viagard.??? - na ale jeszcze raz wgrałem service packa i ok

11. wpinam 2ga kość ramu 

10. winda się ładuje - 3 dmark odpala- tylko 10044pt (max timingi - FSB140MHz - grafa 300/500)

11. i jak narazie sukces!!!!!!

boje się jedynie załadować Optimized Defaults w Biosie bo mam wrażenie że to właśnie to było przyczyną po której komp nie chciał juz później wstawać.....

no niewiem może to była także wina tych pamiątek

mam nadzieje że jak zresetuje kompa to wstanie i sytuacja się nie powtórzy

dziwne to wszystko....

i dzięki wielkie wszystkim za HELP!!!! jak znowu będą kłopoty do dam znać

Testowałes pamięc tak jak pisałem wczesniej??? Uzyj programu Memtest znajdziesz go na necie.. W razie czego poszukam go u siebie i podrzuce ci .. Najlepszy i najdokładniejszy progs do badania pamieci.. Cały test trwa bardzo długo ale jesli pamięc jest walnieta choć trochę to od razu w ciagu kilku sekund pokazę Tobie błedy..

Przetestuj tym progsem jak radziłem wczesniej będziesz wiedział wówczas wszystko dokładnie co jest z pamatkami!!..

To że teraz bryka to nie znaczy że zaraz pamięc znowu ci nie wywali błedu.. Najczęsciej pamięc sie"odzywa" jak komp zaczyna buforować coś i wrzucać dużo rzeczy do ramu, tak jak podczas instalacji...

Przetestuj i napisz czy progs podał jakieś błedy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...