Skocz do zawartości
Jurgin

Przyciski Na Panelu

Rekomendowane odpowiedzi

staralem sie szukac w archiwum, ale chyba nie mialem szczescia. :mur:

poszukuje przyciski ktore nadawaly by sie na przedni panel, czyli power i reset, chcialem tez wywalic tam przycisk wysuwania cd. czyli trzy przyciski. zalezy mi na tym, zeby byly mozliwie male i plaskie, obudowa ma byc minimalistyczna i nie chce zeby mi cos wielkiego wyroslo na srodku, przy okazji fajnie byloby gdyby byly aluminiowe.

od razu przyznaje sie ze jestem elektroniczna lama :mur: , wiec nie zasypujcie mnie kodami, tylko prosilbym o jakies przykladowe linki, albo chociaz jak to nazwac zebym wiedzial czego szukac np na allegro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz :)

czyli cos takiego mogloby byc?

http://www.euroelektronika.pl/oferta2.php?II=1452

tylko ze on ma trzy yyyy nozki :mur: elektrolama :( czy taki moze byc?! a jesli tak to jak podlaczyc?

Edytowane przez Jurgin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak pewnie sam zauwazyles to te przyciski po wcisnieciu powracaja do swojego pierwotnego polozenia, po wcisnieciu zwieraja sie dwa styki i powoduje to reset badz power

gdy rozbierzesz komputer i bedziesz chcial odpalic sama plyte bez przyciskow wystarczy zewrzec ze soba 2 piny (np. srubokretem) wtedy plyta rusza.

nie widze najwiekszego problemu przy zlutowaniu dwoch "uszek" od przycisku do kabla :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może poszukaj jakiegoś bardzo starego telewizora. tam są przyciski z nr programów (zazwyczaj 4). ja taki mam i całkiem fajnie wygląda bo wywaliłem go na góre i nie musze się zchylać do kompa żeby go odpalić, zresetować, lub wysunąć CD :D i cyferki moge podświetlić które się tam znajdują :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ostatni jest fajny. Jakby jeszcze do niego fajną budę dorobić to możnaby mówic znajomym, że Twókj komp to moduł z Mira który spadł Ci na pole.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi