Skocz do zawartości
Davem

Wymiana Procka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam procka AMD Athlon 2000+ TB niestety jest to kiepska seria A0 ktora udalo mi sie podkrecic o cale 200mhz :) Dlatego mysle o wymianie go na nowy bardziej podkrecalny.Moja plyta obsluguje procki do 2600+ ale mysle o kupnie ok1700+do 2000+ i teraz jest problem bo nie chce za duzo do tego interesu dokladac oczywiscie swoj stray procek chce sprzedac(allegro) tylko ze nie wiem gdzie kupic uzywany i jaki aby byl sprawny i pewny.Prosze o porady w tej sprawie

Z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli masz plyte do 2600+ to taki procek ma taktowanie 2075 (166x12,5 - nie wiem czy byly na 133), skoro tego wykreciles o ponad 200MHz (bo pisales ze ponad 200 to miales ok 1862) to te kolejne 200 naprawde nie zrobi ci zbyt wielkiej roznicy wiec jezeli masz cos doplacac do tego interesu to mija sie to z celem

Update bios'u i po sprawie. Do 3200+ spokojnie podkrecisz. :wink:

chyba ze tak :)

Edytowane przez medievil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taki BIOS tylko trzeba wiedziec do czego sluzy adres google.pl i miec troche checi :)

Prosze bardzo, wgraj sobie ver. 1.8 i po zawodach:

http://www.soltek.de/soltek/download/downl...5%2FSL-75DRV5-C

A tak prywatnie... Mialem kiedys ta sama plyte i z biosem 1,8 mojego procka

podkrecilem do 3200+ takze wszystko dziala jak nalezy :)

Ogolnie to bardzo dobra plyta, tylko przebrzmialy chipset...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maxymalnie 250mhz ale zastanawiam sie jakiego procka wybrac czy np tego 1700+ w dobrej serii JIUHB (czy w ogole jest mozliwe wyciagnac na nim 2600+ lub wiecej) lub np 2000+ mobile.I czy kupujac na allegro mozna sie jakos zabezpieczyc bo jak kupie procka juz podkrecanego to wiadomo ze dlugosc jego zycia bedzie krotsza

co polecacie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi