LukeXE Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, chciałbym przedstawić wam mój nowy projekt. Kompresory -- Copeland & Rotacyjny 3 wymienniki ciepla -- płytowy wymiennik międzystopniowy oraz dwa wymienniki po jednym dla kazdego stopnia Zawory rozprężne -- kapilara (1 stage 230cm, 2 stage 1,7m - 2m) Evap -- ala Chilly1 od Ravena I parę fotek: Szczęśliwa gromadka czeka na malowanie (Danfoss, Rotary, Copeland) Po pierwszej warstwie spray`u (czarny matowy) nice, nice :) Po drugiej wartswie... Sprawdzamy szczelność połączenia evap --> ssąca (srebro w otulince rules) Desuperheater z 2,5m rurki 10mm OD dla 1 stage. Zespawany wymiennik ciepła dla 2 stage, 45cm rury 35mm OD a w niej 3m rurki 6mm OD. Gotowy SL HX dla 1 stage, zaizolowany wstępnie. Zespawana i zaizolowana ssąca z parownikiem No i widok ogólny: To narazie tyle. Edytowane 28 Lutego 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Standardowe pytanko :) Jakieś wyniczki cieszące oko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jak to złożysz to się chyba wybiore do Ciebie to oblukać ;) , to tylko jakieś 20min jazdy...jakie szacowane koszta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) @LukeXE Za niedlugo za te cale mrozy to bedzie mozna Ciebie winic ;] Takie pytanko: ten killer jakiego bedzie chlodzil kompa ? PS: bardzo podoba mi sie styl Twojego krzesla :] Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Sheep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Standardowe pytanko :) Jakieś wyniczki cieszące oko ? Niedlugo będą ;) jak to złożysz to się chyba wybiore do Ciebie to oblukać ;) , to tylko jakieś 20min jazdy...jakie szacowane koszta? Gdzie mieszkasz ? Koszta spore, zalezy na jakich częsciach, ale ogolnie ~1,5k zł spokojnie. @LukeXE Za niedlugo za te cale mrozy to bedzie mozna Ciebie winic ;] Takie pytanko: ten killer jakiego bedzie chlodzil kompa ? PS: bardzo podoba mi sie styl Twojego krzesla :] Killer bedzie chlodzil to, co akurat bedzie pod ręką, benching to benching :) ale na pierwszy ogień pojdzie Semp 2600+@3Ghz na AC, zobaczymy jak pod obciążeniem lekkim sie sprawuje kaskada. Po dzisiejszym dniu spędzonym w piwnicy, takie są efekty: 2 Stage jest zrobiony, wlasnie robi sie proznia, troszkę pobawilem sie 1 stage, i pomimo niedostatniego kontaktu sondy z wylotem HX`a udalo sie uzyskac -41*C (foto z ciut mniejszą temp, bo mi sie baterie wyczerpaly :D) Koniecznie potrzeba lepszego gazu, bo jak caly dzien stala butla na dworzu, to potem po potrząśnieciu ciekly gaz na oko stanowil 90% butli (butan) ;/ Nie mam zaworka na linie ssącą oleju, jutro lub dzis napelnie i sie pobawie. A krzeslo to stare jak swiat, ze 5-6lat ma ;) Edytowane 25 Stycznia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Starachowice, czekamy, czekamy na benche ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Starachowice, czekamy, czekamy na benche ;) o starachowicach i tamtejszym STARze to ja ostanio na socjologii zarzządzania miałem :) dokladnie o prywatyzacji :D a tak do tematu wracając, to dość potęznie i poważnie to wygląda, jakies prognozy co do wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) a tak do tematu wracając, to dość potęznie i poważnie to wygląda, jakies prognozy co do wydajności? -100*C idlle na co2, pod obciążeniem chcialbym tak -80*C // 150W, ale na czym to sprawdzic to nie mam pojecia. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Od kogo masz tego sempa ? Czy temperatura -90 ( bo wydaje mi sie, ze ciezko bedzie Ci zrobic 150W na tym sempie ) nie zabije tego proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Od kogo masz tego sempa ? Czy temperatura -90 ( bo wydaje mi sie, ze ciezko bedzie Ci zrobic 150W na tym sempie ) nie zabije tego proca ? Nie, czemu :) Jak NewCastle przezyl wielokrotne benchowanie, to i semp przezyje. o 150W nie mam co marzyc, potrzeba P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Nie, czemu :) Jak NewCastle przezyl wielokrotne benchowanie, to i semp przezyje. o 150W nie mam co marzyc, potrzeba P4 ja mam, ja mam :D :D :D a freon od ravena musimy oddac w sobote wiec cos zimnego by sie przydalo rzucic na 630'ke jeden problem - mieszkasz daleko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 No więc, dzisiaj troszkę porobilem, zdobylem zaworek na linie powrotną oleju (Danfoss) i wystartowałem 2 stage ;) Zaznaczam, że agregat jest KOMPLETNIE bez izolacji (oprócz ssącej), i temp. jakie udało mi sie uzyskac widać na fotce ;) Ciekawe co będzie z izolacją :roll: :roll: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Wow nieźle -98 prawie bez izolacji :) PS. Do czego masz to duze trafo na przedostatniej fotce ? no i zdawało mi sie ze wczesniej wymiennik płytowy był zaizolowany w jakimś białym czymś ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Do czego masz to duze trafo na przedostatniej fotce ? no i zdawało mi sie ze wczesniej wymiennik płytowy był zaizolowany w jakimś białym czymś ...moze buczek ? ale fajny wehikół :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Gratz za wynik :D Jakie gazy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Wow nieźle -98 prawie bez izolacji :) PS. Do czego masz to duze trafo na przedostatniej fotce ? no i zdawało mi sie ze wczesniej wymiennik płytowy był zaizolowany w jakimś białym czymś ... Do kompresora rotacyjnego, bo biedak jest na 115V (klania sie usa) Gratz za wynik :D Jakie gazy? CO2 + propan/butan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Serwer chwilowo padł, więc daje linki do fotek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 nie znam się na temacie, mam nadzieję że mnie nikt nie zruga jeśli wyrażę tylko swój podziw przepotężny? :unsure: i tak sobie myślałem... jak by taki wymiennnik ciepła spisywał się w zwyczajnym wc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 nie znam się na temacie, mam nadzieję że mnie nikt nie zruga jeśli wyrażę tylko swój podziw przepotężny? :unsure: i tak sobie myślałem... jak by taki wymiennnik ciepła spisywał się w zwyczajnym wc? a od czego są chillery....? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wam też nie dizała HT(hardtech dla nie wtajemniczonych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 a od czego są chillery....? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wam też nie dizała HT(hardtech dla nie wtajemniczonych) looknij w moj status na gg ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « HardTech padł :D prawie jak Tweak, ale prawie robi wielka roznice :P po cokomu wymienik w wc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 w sumie to palnąłem w ciemno, nie wiem nawet na jakiej zasadzie on działa... myślałem o małej pasywnej chłodnicy, ale wymiennik chyba nie służy do oddawania temperatury otoczeniu? zresztą nieważne, nie chcę robić offtopa w tym wdzięcznym temacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Wymiennik działa jak... wymiennik :D czyli chłodznie jednej cieszy/ gazu fruga ciesza/gazem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) looknij w moj status na gg ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « HardTech padł :D prawie jak Tweak, ale prawie robi wielka roznice :P » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « wcale nie padl tylko sie komus za konto zaplacic zapomnialo :P @LukeXE: ladna zabawka :) szkoda ze to AMD sie nie przyda za mocno Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « wcale nie padl tylko sie komus za konto zaplacic zapomnialo :P @LukeXE: ladna zabawka :) szkoda ze to AMD sie nie przyda za mocno hehe, Juz nie mam configu z AMD ;) Przesiadka na Tualatina 1,13Ghz :lol2: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 hehe, Juz nie mam configu z AMD ;) Przesiadka na Tualatina 1,13Ghz :lol2: :wink: ja aktualnie na takim jade, znaczy 1Ghz, tylko cweleron ;] ale kręcą sie dosyć nieźle, ale 100% oc będzie cięzko uzyskać a cyzm masz zamiar kręcić[mobo]? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Abit BX133 (Tylko mój Tulipan ma FSB 133, wiec bedzie cięzko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 a szkoda ja jak miałem na FSB 100 to sie fajnie krencił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Abit BX133 (Tylko mój Tulipan ma FSB 133, wiec bedzie cięzko)jakie masz max fsb na tej płycie? możemy sie wymienić procami.... :lol: ten cweleron ma fsb 100, mnożnik 10, kręci sie @1,25 ale mobo że tak powie wymięka i karta muzyczna nie wyrabia:( do tego brak zmiany vcore ...;) czemu akurat taki proc wybrałeś? nie chcesz zamrozić tego co używasz na codzień, CB?....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 jakie masz max fsb na tej płycie? możemy sie wymienić procami.... :lol: ten cweleron ma fsb 100, mnożnik 10, kręci sie @1,25 ale mobo że tak powie wymięka i karta muzyczna nie wyrabia:( do tego brak zmiany vcore ...;) czemu akurat taki proc wybrałeś? nie chcesz zamrozić tego co używasz na codzień, CB?....? Ten Celeron to też Tulipan ? Poprzedni sprzęt sprzedałem, ahhh te długiii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 dokładnie Tualatin ;) skąd ja znam dłuugi ... <_< :( musze skołować szybciutko kaske na mobo i grafe do kompa któego zespsułem... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...