LukeXE Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Chwilkę sie pobawilem...iiii... Wszystko bez izolacji, jutro porządna kalibracja, i mam nadzieje na -101*C ;) I powolutku zbieram na armaflex, chyba, ze ktoś zasponsoruje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 iiii.... czemu to jeszcze nie wybuchło joke ; ] jakie masz ciśnienia, w ogóle jakie w kaskadach bywają... oświeci mnie ktoś? :P wiec, zabierasz kaskade w samochód, objeżdżasz ludków z pierwszej 10 w rankingu hwbot'a z Tweaka, i zostawiamy xtremesystems w tyle .... ; ] myśłisz że temp duzo sie zmieni po izolacji..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Na dzien dzisiejszy tłoczenie 11,5bar, ssanie ~ -0,9bar. Myśle, ze ze półtora stopnia urwę po izolacji, i pod obciążeniem bedzie lepiej trzymać temperaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « wcale nie padl tylko sie komus za konto zaplacic zapomnialo :P @LukeXE: ladna zabawka :) szkoda ze to AMD sie nie przyda za mocno » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « gadałem z vipem to uparcie twierdzi, ze HT działa ;) Na dzien dzisiejszy tłoczenie 11,5bar, ssanie ~ -0,9bar. Myśle, ze ze półtora stopnia urwę po izolacji, i pod obciążeniem bedzie lepiej trzymać temperaturę. tylko poltora stopnia? eeeeeeeeeeeeeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « gadałem z vipem to uparcie twierdzi, ze HT działa ;) tylko poltora stopnia? eeeeeeeeeeeeeee To jest dwutlenek węgla, tutaj i tak jest uzyskana temperatura ponad 22*C mniejsza niż temp. wrzenia tego gazu. Pozatym, CO2 jest, że tak powiem, gazem trudnym do współpracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 To jest dwutlenek węgla, tutaj i tak jest uzyskana temperatura ponad 22*C mniejsza niż temp. wrzenia tego gazu. Pozatym, CO2 jest, że tak powiem, gazem trudnym do współpracy.załatw r1150 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Jest ktoś może ze Świętokrzyskiego, który w czasie ferii wpadłby z jakimś P4 na kalibrację i benching ? :) Dzisiaj parę fotek będzie z teoretycznie zaizolowanej kaskady, wlasnie dolewałem oleju do kompresora z 1 stage, na obu stopniach jest próżnia, dziś testy bez obciążenia. I sorry za brak wielu fot, ale serdecznie dziękuje za pad serwera HardTech, na którym mam większość fot :mur: Edytowane 11 Lutego 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 DoctorPulse, Bania, niko442, Griszman i ja. Tyle znam ze świętokrzyskiego, nikt nie ma P4:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) No to ktoś z dobrze grzejącym sie procem, lubiącym wysokie napięcie :lol: Edytowane 11 Lutego 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 ja mam celerona D s775 którego nie używam od roku ale nie jestem ze świętokrzyskiego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Dziś troszeczkę sie pobawiłem w dostrojenie 1 stage, jednak bez lepszego gazu nic nie będzie z tego :/ Temperatura Interstage HX bez obciążenia 2 stage wynosi ~ -44,5*C przy ssaniu + 0,2 bara, pod obciążeniem przy temp. Evapa -100*C temperatura pierwszego stopnia wynosi ~ -39*C, jednak r507 jest konieczny. Agregat wstępnie i bardzo skromnie zaiolowany, wymiennik ciepła wciąż czeka na izolacje (brak funduszy niestety), więc moge dac tylko pare fotek, niedługo jakiś benching ;) Temperatura HX`a pod obciążeniem I ciut niższa temp. evapa. Parownik :) Edytowane 13 Lutego 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 sprawdzales palcem jak mrozi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 sprawdzales palcem jak mrozi ?niech sprawdzi jęzorkiem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 niech sprawdzi jęzorkiem :lol2: ja sprawdzalem jakies -150, po chwili lekko zaczyna bolec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Tak, palcem, nie da sie utrzymac nawet 2-3 sekund :D Język sobie daruje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 ja sprawdzalem jakies -150, po chwili lekko zaczyna bolec :D :lol2: ja kiedyś jak byłem mały przy mrozie -20 polizałem poręcz i jezyk mi przymarzł a jak odkleiłem sie to musiałem jechać do szpitala bo dostałem krwotoku :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olinek2 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 ja jestem ze starachowic ale nie mam p4 ;( fajna konstrukcja Muciek na MP tez cos podobnego kombinuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 ja jestem ze starachowic ale nie mam p4 ;( fajna konstrukcja Muciek na MP tez cos podobnego kombinuje ;) A jaki masz sprzęt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Przebudowana kaskada od nowa :) wymiary 70x40, Danfoss sc18c na 1 stage, póki co robi sie próznia, mam troszkę etylenu to pojdzie mix co2/r1115/r290 na 2 stage. Edytowane 28 Lutego 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Przebudowana kaskada od nowa :) wymiary 70x40, Danfoss sc18c na 1 stage, póki co robi sie próznia, mam troszkę etylenu to pojdzie mix co2/r1115/r290 na 2 stage. ze tak się spytam orientacyjna waga (widze jak materac się wgniata :lol: ) ? z dodatkiem etylenu przewidziane mniejsze temp? ogólnie bardzo dobra robota :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 ze tak się spytam orientacyjna waga (widze jak materac się wgniata :lol: ) ? z dodatkiem etylenu przewidziane mniejsze temp? ogólnie bardzo dobra robota :D pozdro Waga ? Hmmm...jak wnosiłem to do domu z piwnicy, to myślalem, ze sie przerwę :mad: 40-45kg, jeszcze sprawdzę dokladnie. Jakbym mial odpowiednią ilosc etylenu, to i na temperatury ~ -115*C idle móglbym liczyc na tym rotacyjnym kompresorze, a load ~90 moze -100*c przy małych obciążeniach (vide AMD) , zalezy od obciążenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Dziś doszła kochana grzałka od równie kochanego Ravena (Big THX za pożyczenie). Przy 230V powinna wydzielać 215W ciepła, ja w gniazdku w piwnicy mam 219V :blink: Parę fotek poglądowych, z małą kalibracją i propanem/butanem (sic) na 1 stage i co2 na 2 stage jest ~ -68*C przy ~ 200W realnego obciążenia (coś jak 230-240W procesor :D, ktory notabene jeszcze chyba nie istnieje), więc nie jest tak źle :) Niedługo mały update. Evap założony na dummy load, obok Fluke i miernik napięcia. A tu w czasie pełnego obciążenia, ładny szronik na rezystorach :) Fotkownica termometru, sorry za jakość, ale nie wyszło ostro, a tylko jedną pstryknąłem. W środe porobie dokładniejsze testy, mam cichą nadzieje na kupno r507, bo naprawdę na tym propanie/butanie ze stacji to nie pracuje sie za miło. Edytowane 6 Marca 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 ehh ja na tym (przy 230V albo troche wiecej) mialem -20 stopni, i rezystory nie chcialy byc oszronione :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 ehh ja na tym (przy 230V albo troche wiecej) mialem -20 stopni, i rezystory nie chcialy byc oszronione :mad: ale wyobrażasz sobie, żebym miał mniej niż 220V w gniazdku ? masarka :lol: Unia Europejska i te ich 230V :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 ale wyobrażasz sobie, żebym miał mniej niż 220V w gniazdku ? masarka :lol: Unia Europejska i te ich 230V :lol: spadki napiecia i ew zla instalacja elektryczna, duzo moze byc przyczyn, sprawdzales w reszcie domu ile masz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 W calym domu mam na na ta chwilę 223V :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...