tuning Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Witam wszystkich !!! A mianowicie chodzi mi oto by dostać schemat wtyczki od zailacza od tej co wchodzi w płyte główną :) bo chce podzlonczyć wzmacniacz samochodiwy i potrzebuje zasilacz 12v 6amper i teraz nie wiem które wtyczki są "+" a które "-" i jescze jak mam ten zasilacz uruchomić :P.Jak mi byl ktoś wstanie pomóc to z góry dzienkuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Podaję kolorki kabelków (standard ATX) Czerwony +5V Pomarańcz +3,3V Żółty +12V Fiolet +5V st'by Biały (nie w każdym zasilaczu) -5V Niebieski -12V Szary power on (sensor) Czarny masa zasilań Jak masz kilka kabelków w jednym kolorze to wszystkie są do danego napięcia np. czerwone do +5V w zasiłce. Edit. Zapomniałem odpalasz zasiłkę zielony zwierasz z czarnym (zasilacz obciążony). Powodzenia. :rolleyes: Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Arekservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 A jak chcesz schemat to wpisz w googlach "ATX" lub " ATX connector" i każ szukać w grafice. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuning Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Tylko niech mi jeszcze powiem jak ma ten zasilacz odpalić by on mi dzialał jakie kabelki mam zemwrzeć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=93885 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuning Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 OKis juz ma przeciesz mi napisaliście hehe ale zlepak zemnie wielke dzienki wszystkim:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuning Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mam taki jeszcze problem ze jak podlonczylem zasilacz do mojego wzmacniacza wszystki jest okis on miby chodzi bo sie dioda świeci ale jak podlonczgo do niego glosniki i podloncze doniego kompa to nic nie gra a glosniki sa sprawe bo sprawdzalem . CO ro moze być ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Koniecznie sprawdz wzmacniacz bo niektóre mają 2 wejścia o dużej czułości i małej (to moje domysły) nic niewiem o wzmaku co to jest, jak spr głośniki na sygnale czy w inny sposób. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...