ShadowMaster Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Więc do tej pory kupiłem następujące podzespoły Więc karte grafiki zakupiłem GF FX550 256MB/128bit( tak wiem komputery z supermarketów też takie mają) Płyte główna ASrock P4 V88+( różne rzeczy o niej słyszalem ale mi będzie odpowiadać) Ram Kingstne 512MB 400Mhz CL3( mam zamiar kupić jeszcze jedną kość 512) Mam jeszcze Mam jeszcze jakąś obudowe i jakiś zasilacz 400W PRO Comp czy cos w tym stylu ( zasilacz też chce wymienić ale to później) to jest to co mam zamierzam kupić jeszcze nagrywarke DVD-/+RW i jakiś napęd DVD( to też w niedalekiej przyszłości) Mam też dysk 40 Gb( narazie taki mi wystarczy ale później kupie wiekszy ale to na samaym końcu :P) A o to co mi chodzi teraz to Procesor i jego chłodzenie poniewarz spaliłem niedawno mój procesor P4 1.8 GHz :sad: tak wiem gupi jestem :D Teraz stoi przedemną decyzja zakupu procesora chce kupić taki proceosr żebym mógł sobie pograć bo prakycznie tylko to w kompie robie oprócz pisania czegoś w Wordzie czy chodzenie po necie. chciałem zakupić sobie P4 2.8 GHz/1Mb/800Mhz ale to jednak doś drogi procesor i nie wiem czy naprawde jest on mi niezbędny do grania i czy nie kupić Celerona D 2.8 lub 2.9 GHz /256kb/533Mhz różnica między tymi procesorami to 200zł a za to kupił bym już nagrywarke i DVD lub zasilacz lub też RAM. no i jescze jakie chłodzenie ? potrzebuje dobre i ciche a raczej odpowiednie do procesora grunt żeby było ciche:D Edytowane 24 Stycznia 2006 przez ShadowMaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) ehhh to fajny sprzęt do grania sobie złozyłes nic tylko pozazdroscic, a karta graficzna to WYPAS :mur: ale na powaznie to to proca bierz oczywiscie P4 i sprzedaj szybko tego fx5500 bo to shit totalny i kup radka 9550. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowMaster Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Grafike to chce wymienić na Redeona 9800 Pro co złego jest w tej płycie głownej nie zamierzam nic podkręcać ? Będzie więcej kasy będą lepsze podzespoły! To jest komputer za bardzo małe pieniądze ! Ta karta grakfiki jest kartą przejściową jej prosze się nie czepiać za 5 miechów wymienie Na Redeona 9800Pro. Wysystkie inne podzespoły prosze komentować I niech mi ktoś napisze co z tą plytą główną jest nie tak ?????????? Edytowane 25 Stycznia 2006 przez ShadowMaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...