Skocz do zawartości
ShadowMaster

Co Kupić? Intel Pantium 4 Czy Celeron D?

Rekomendowane odpowiedzi

Więc do tej pory kupiłem następujące podzespoły

Więc karte grafiki zakupiłem GF FX550 256MB/128bit( tak wiem komputery z supermarketów też takie mają)

Płyte główna ASrock P4 V88+( różne rzeczy o niej słyszalem ale mi będzie odpowiadać)

Ram Kingstne 512MB 400Mhz CL3( mam zamiar kupić jeszcze jedną kość 512)

Mam jeszcze

Mam jeszcze jakąś obudowe i jakiś zasilacz 400W PRO Comp czy cos w tym stylu ( zasilacz też chce wymienić ale to później)

to jest to co mam zamierzam kupić jeszcze nagrywarke DVD-/+RW i jakiś napęd DVD( to też w niedalekiej przyszłości)

Mam też dysk 40 Gb( narazie taki mi wystarczy ale później kupie wiekszy ale to na samaym końcu :P)

A o to co mi chodzi teraz to Procesor i jego chłodzenie poniewarz spaliłem niedawno mój procesor P4 1.8 GHz :sad: tak wiem gupi jestem :D

Teraz stoi przedemną decyzja zakupu procesora chce kupić taki proceosr żebym mógł sobie pograć bo prakycznie tylko to w kompie robie oprócz pisania czegoś w Wordzie czy chodzenie po necie.

chciałem zakupić sobie P4 2.8 GHz/1Mb/800Mhz ale to jednak doś drogi procesor i nie wiem czy naprawde jest on mi niezbędny do grania i czy nie kupić Celerona D 2.8 lub 2.9 GHz /256kb/533Mhz różnica między tymi procesorami to 200zł a za to kupił bym już nagrywarke i DVD lub zasilacz lub też RAM. no i jescze jakie chłodzenie ? potrzebuje dobre i ciche a raczej odpowiednie do procesora grunt żeby było ciche:D

Edytowane przez ShadowMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh to fajny sprzęt do grania sobie złozyłes nic tylko pozazdroscic, a karta graficzna to WYPAS :mur: ale na powaznie to to proca bierz oczywiscie P4 i sprzedaj szybko tego fx5500 bo to shit totalny i kup radka 9550.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafike to chce wymienić na Redeona 9800 Pro co złego jest w tej płycie głownej nie zamierzam nic podkręcać ? Będzie więcej kasy będą lepsze podzespoły! To jest komputer za bardzo małe pieniądze !

Ta karta grakfiki jest kartą przejściową jej prosze się nie czepiać za 5 miechów wymienie Na Redeona 9800Pro.

Wysystkie inne podzespoły prosze komentować I niech mi ktoś napisze co z tą plytą główną jest nie tak ??????????

Edytowane przez ShadowMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi