Skocz do zawartości
Szmugler

Wi-fi A Nvidia Firewall

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie: chciałbym używać sprzetowego firewall`a od nVidii (mam nforce 4 ultra) tyle tylko że nie jestem pewien czy on bedzie działal z połączeniem bezprzewodowym (mam internet radiowy) ??

teoretycznie mam go zainstalowanego, pokazuje mi sie ikona w tray`u gdzie mogę sobie wybrać poziom zabezpieczenia, oraz gdy jakies aplikacje próbują sie połączyć z netem to wyskakuje mi powiadamianie czy dopuszczam czy nie. Problem pojawia się gdy otwieram okno Network Acces Managera. Tam pojawia się w napis w nawiasie że Firewall (Unavailable) i taki komunikat:

"If you are an Administrator, you have not installed the Firewall.

To install this component, go to the Microsoft Windows Control Panel and choose 'Add or Remove Programs'.

Select 'NVIDIA ForceWare Network Access Manager' and click on the Change/Remove button."

A w sterownikach mam wszystko zainstalowane. Więc moje pytanie czy faktycznie ten sprzetowy firewall mi działa czy nie ? (w tray`u niby jest ikona)

Czy jest on aktywny jedynie poprzez tą Gigabitową sieciówkę czy będzie działał też z samą kartą Wi-Fi ??

A tak swoją drogą, czy wogóle ta zapora jest coś warta ? W porównaniu do standardowego firewall`a z Windy co lepiej wybrać ? (bo chyba jakieś aktualizacje zabezpieczeni są potrzebne, a ten nvidii to przecież sprzętowy ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi