DEWO Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam Mam problem. Chce sie dowiedziec jaki IP przydzielil wczesniej tajemniczy "ktos" print serwerowi (D-Link DP-301P+). standardowo mial IP 192.168.0.10 ale ze siec w firmie byla rzedu 192.168.1.XXX to i prawdopodobnie D-Link zostal przestawiony na wlasnie 1.XXX tylko nie wiem jaki... probowalem go znalesc podlaczajac do routera swoj komp i jego i przeszukujac siec programem TCPnv ale on widzi tylko mnie :/ myslalem nad spingowaniem calej sieci 192.168.1.XXX ale nie znam zadnego skryptu ktory moglby mi w tym pomoc, nie usmiecha mi sie wpisywac 255 adresow... moze jest jeszcze jakis inny sposob dowiedzenia sie??? PLZ HELP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam Mam problem. Chce sie dowiedziec jaki IP przydzielil wczesniej tajemniczy "ktos" print serwerowi (D-Link DP-301P+). standardowo mial IP 192.168.0.10 ale ze siec w firmie byla rzedu 192.168.1.XXX to i prawdopodobnie D-Link zostal przestawiony na wlasnie 1.XXX tylko nie wiem jaki... probowalem go znalesc podlaczajac do routera swoj komp i jego i przeszukujac siec programem TCPnv ale on widzi tylko mnie :/ myslalem nad spingowaniem calej sieci 192.168.1.XXX ale nie znam zadnego skryptu ktory moglby mi w tym pomoc, nie usmiecha mi sie wpisywac 255 adresow... moze jest jeszcze jakis inny sposob dowiedzenia sie??? PLZ HELP... Angry IP Scanner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...