abramag44 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam. Mój pierwszy problem wiąże się z tym, że wczoraj bawilem się ściągając przeróżne style do xp, ekrany powitalne itd, no i zainstalowywałem po kolei. Zainstalowałem plik o nazwie 119805.exe ( sciagałem ze strony themexp.org i tam wszystkie pliki mają takie nazwy liczbowe) no i mam problem bo nie moge tego cholerstwa usunąć z kompa! co gorsza nawet przemieścic inny folder bo wyskakuje taka wiadomość "Nie można usunąć 119805: Plik jest używany przez inną osobę lub program. Zamknij wszytskie programy które mogą używać tego pliku i spróboj ponownie" Tylko skad ja mam wiedzieć co to jest za plik? I Jeszcze gdy próbowałem coś zrobić z tym plikiem, dwa razy wyskoczył niebieski ekran z jakimiś strasznymi informacjami no i trzeba było resetowac kompa. Powiedzcie jak to usunąć. Drugi problem jest taki że przy starcie systemu włącza sie jakiś dziwny plik (koło godziny i regulacji głośności) o naziwe jakichś zagranicznych mailów,a dokładniej "mta-v21.level3.mail.yahoo.com, ms38a.hinet.net.." itd no i moj antyvir avast wykrywa ostrzeżenie że coś " za dużo wiadomości wysłanych z tego samego adresu" czy coś i jeszcze " wykryto potencjalną infekcję" wchodzę więc w cadilaca (ctrl+alt+del) i wyszukałem to dziadostwo. Nazywa się to AshMaiSV.exe, ale znalazłem też jego kolegów ashWebSv.exe, ashServ.exe, ashDisp.exe i to dziadostwo zżera mi dużo pamięci! A więc co mam zrobić by sie tego pozbyć ?? Prosze o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramag44 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 dobra, poradziłem se sam robiąc formata bo widze że od was sie nie doczekam odpowiedzi... temat moża zamknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 no to faktycznie sobie poradziles "format" a nie wystarczylo przeskanowac kompa jakims programem antyspy, a plik czy tam folder usunac z dosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Co do drugiego problemu nic prostrzego. Start>Uruchom i wpisujesz msconfig, w oknie które sięotworzy przechodzisz do zakładki uruchamianie i tam szukasz tych procesów a następnie je odznaczasz no i co warzniejsze masz je zgłowy :wink: Aczkolwiek jeśli procesy dalej się będą uruchamiać albo ich tam nie będzie pozostaje rejestr. Start>Uruchom wpisujesz regedit i szukasz klucza "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" tam wynajdujesz wredne procesy i usuwasz. Odnośnie pierwszego problemu to jeśli windows nie potrafi usunąć to poradzi sobie DOS :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Cytat Nazywa się to AshMaiSV.exe, ale znalazłem też jego kolegów ashWebSv.exe, ashServ.exe, ashDisp.exe To sa procesy Avast! Antyvirus ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jeśli chodzi o zablokowany (używany) plik, to polecam programik Unlocker: http://www.softpedia.com/get/System/System.../Unlocker.shtml Pokazuje on, jaki program używa danego pliku i pozwala na jego wyłączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...