lenek Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam, cały czas pokazuje mi sie ikona "bezpieczne usuwanie sprzetu" gdy na nia klikne okazuje sie że system chce żebym wyjął dysk twardy, zreszta jedyny jaki mam w kompie. Podobno ten problem jest zwiazany z możliwością Hot Plug dysku, czyli wymiany bez wyłanczania kompa. Ja mam tylko jeden dysk więc nie będe go wyciągał :-P. Czy ktoś wie gdzie w biosie mozna to wyłączyć? Mój dysk to Samsung SataII a płyta głowna to K8NE Gigabyta. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 To jest dodatkowa zaleta [jak dla mnie] sata, ze można odłączać urządzenia podpinane do niego pdobnie jak z usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a zainstalowałeś sterowniki do płyty ? jak nie to zrób to, jeżeli to nie poskutkuje to kliknij prawym guzikiem na dysk np: C: wybierz "Właściwości" potem zakładkę "Sprzęt" następnie dwukrotnie kliknij na dysk, po chwili pojawi się okno przejdź do zakładki "Zasady" zaznacz "Optymalizacja wydajności" oraz "Włącz buforowanie zapisu na dysk" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zrobiłem tak jak mi poradziłeś Zawadaki, niestety nic nie dało :sad: , chyba musze się przyzwyczajić do "wiszącego" bezpiecznego usuwania. Chyba ze ktos ma innego pomysła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 A zajrzyjcie tu: http://komputery.katalogi.pl/temat21995/ i tu: http://www.safelyremove.com/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Tą pierwszą metodę znam, jak dam "zawsze ukryte" to żeczywiście nie pokazuje twardziela, ale również jak włącze cokolwiek na USB to tez mi nie pokaże, a dobrze jest bezpiecznie usuwać cyfrówkę czy tez różne MP3-playery. Natomiast musze się przyglądnać temu programikowi... dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...