Skocz do zawartości
Jajo

Moze glupie pytanie!

Rekomendowane odpowiedzi

jak zasiłka jest dobra to masz pewność żę ci się komp nie bedzie resetował z powodu duży wahań napięcia, pozatym jak zasiłka jest słaba to pewne elementy komputera takie jak dysk twardy mogą poprostu skończyć swój żywot wcześniej niż planował to producent no i oczywiście jak zasiłka dobra to i więcej możesz pozwolić na podkręcanie !! zwiekszanie napięcia itd ... :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o to, czy jak np. zmienię grafę na np. GF 4200 lub Ati 9500Pro,

to będę mógł podkręcić bardziej np. FSB (w tej chwili max 142 MHz) :?:

to ze masz 142 fsb to raczej nie wina grafy poprostu moze proc nie wyciagnąć więcej bo widze że pamiątki masz dobre nawet, ale gwarantuje ci że jakbyś teraz zmienił na jakiegoś gf4 ti to zobaczysz jakiego kopa dostaniesz w grach :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

clooney

Sama AIRGA ci nic nie da!. Musisz mieć też szczęście do tygodnia ,zobatrz www.exoc.glt.pl ->Artykuły -> Rozszyfrowanie TBreda , i sobie poczytaj moze ci pomoze :) (kto wie :)). Aha ostatnio była dysusja o podkręcaniu XP 2200+ TU : http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...406#post1339406 więc mozesz sobie poczytac... A co do podkręcenia to napewno nie podwyższy może najwyżej zaniżyć wyniki tzn. NV25 bieże duuuuuuuzo więcej prądu niż NV11 więc jeśli masz słaby zasilacz mogą byc problemy z napięciami co prowadzi do słabszego o/c.

Jajo

Dobre pytanie (ale nie na to forum :)). Tak da jeżeli posiadasz płyte z dwufazowym zasilaniem ,która potrzebuje do wyciskania ostatnich soków (FSB, timmingi , napięcia ,Zegar) dobrego zasilania ponieważ ma takie jakby wąskie gardło w postaci dwu fazowego zasilania. Ma jeszcze ważną różnice dla np. pamięci które są wazne do wysokiego FSB! Vdimm przecież też jest bardzo ważne!! żeby było stabilne!!. Hmm oczywiście zegar AGP także wzrasta przez co tez potrzebuje lepszego zasilania!! (czasem sie może przydac regulacja Vagp na płytach). Znalazłbym jeszcze pare argumentów ale jest 0:33 :) . TAK WIĘC ZASILACZ MA DUŻO DO WYSOKIEGO FSB! (chodzi mi tu o wartości ~200mhz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w grach na pewno  :D 

ale zobacz tutaj (overclockers.com) dla T-Breda 2200+:

Dołączona grafika

oznaczenia mojego procka: AXDA2200DKV3C AIRGA

moze masz słabe chłodzenie ??!! btw : Epox lepszy do podkręcania niż gigabyte, pozatym zobacz jakie oni mają napięcia, takie proce to napewno maja wc !! :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze masz słabe chłodzenie ??!! btw : Epox lepszy do podkręcania niż gigabyte, pozatym zobacz jakie oni mają napięcia, takie proce to napewno maja wc !! :roll:  :wink:

chłodzenie to mam w miarę dobre (VOLCANO 7+) i niskie temp (max stres 45-46 *C), będę musiał wymienić procka na step B0 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o to, czy jak np. zmienię grafę na np. GF 4200 lub Ati 9500Pro,

to będę mógł podkręcić bardziej np. FSB (w tej chwili max 142 MHz) :?:

Mialem kiedys Prolinka GF3Ti200 i gdy tylko poszedlem z magistrala powyzej 140 (czyli AGP 70) to odrazu mialem zwisy w 3D. I moglem kombinowac z napieciami, chlodzeniem i nic. Pozniej zmienilem karte na to co w podpisie i nie ma zadnych szopek nawet przy AGP=76-77 Wiec od karty zalezy w pewnym stopniu jakie AGP stabilne osiagniesz... Ale to tylko dlatego ze niektore wytrzymuja wyzsze AGP. Jesli masz plyte z zablokowanym na stale AGP-PCI to karta nie ma nic do gadki. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...