policho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Miałem w biosie ustawione od początku pamięci na zaniżonych ustawieniach. Kiedy zmieniłem Memclock mode z auto na limit i Memclock to CPU Ratio z 5:3 DDR333 na 2:1 400 DDR400 to co jakiś czas restartuje mi się komputer. Jednak wydajność pamięci w porównaniu do poprzednich ustawień znacznie wzrosła. Obecne ustawienia to: Poprzednio chodziło wolniej ale nie było problemów na takich ustawieniach: Teraz moja prośba. Nie mam możliwości na mojej płycie dokonać zbyt wielu ustawień. To co jest na zdjęciach na niebiesko to ma jakieś możliwości zmian. Jakby ktoś kto ma pojęcie o ustawieniach pamięci poradziłby mi co ew. mogę poprawić w tym co jest możliwe aby nie było restartów kompa i abym pozostał na tych lepszych ustawieniach bo jakby nie patrzeć to one powinny być odpowiednie do pamiąci jakie posiadam. Konfiguracja kompa: kingston 2x512PC3200 400MHz cl3 zasilacz 400W chiftec grafa 9700 pro 2x160GB WD asus k8v-x Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez policho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...