bardzolubiepiwo Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam! Doradźxie mi proszę, jaką płytę główną wybrać i dlaczego akurat "tą". Rozważam jedną z: - ABIT A8N-V (nForce4) - ABIT AN8 Ultra (nForce 4 Ultra) - Asus A8N-E (nForce4 Ultra) - DFI Lan Party UT nF4 Ultra-D (nForce4 Ultra) - DFI Lan Party UT nF4-D (nForce4) - EPOX 9NPA+Ultra (nForce4 Ultra) - Gigabyte K8N Ultra-9 (nForce4 Ultra) - Gigabyte K8NF-9 ultra (nForce4 ultra) Korzystając z okazji mam kolejne pytanie, mam na oku obudowe Chieftec CH-01B Mesh Midi Tower Black/silver [CH-01B-B-SL-400], czy zasilacz, który zawiera jest dobry? jaki monitor doradzilibyście do gier: 19" LCD, 19" CRT? Pozdrawiam bardzolubie piwo (chyba nie tylko ja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Jak chcesz krecic to zdecydowanie nr.4,5,6 DFI ma bardzej skomplikowany bios od Epoxa i wieksze napiecie można dawać na memki! Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardzolubiepiwo Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Od razu napewno nie zacznę kręcić, bo nie ma o tym zbyt wielkiego pojęcia, lecz napewno z czasem zacznę się w to bawić (interesująca sprawa), więc którą tych trzech byście polecili? 1. DFI Lan Party UT nF4 Ultra-D (nForce4 Ultra) 2. DFI Lan Party UT nF4-D (nForce4) 3. EPOX 9NPA+Ultra (nForce4 Ultra) I ponawiam pytanie o 19-calowy monitor do gier: CRT, czy LCD? Pozdrawiam bardzolubiepiwo (chyba nie tylko ja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Jak chcesz zaoszczedzic to bierz Epoxa tez bardzo dobra płytka do O/C sam ja sobie kupie a jak kasa niegra roli i chcesz Extremalne O/C to DFI(nie stać mnie na DFI :sad: ) Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ale jak bierzesz dfi to bierz ultra-d, moża i ma więcej bajerków ale można przerobić ją na sli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardzolubiepiwo Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 @Monitory, Mam w domu 17"LCD(Odpowiednik 19CRT) i powiem ci że gra się mi na niej nie za dobrze, co nie znaczyże jest zła. Ja uzywam LG Flatron F900P i bardzo dobrze mi się pracuje. Wybór nalezy do Ciebie, polecam Lg, Belinea, IIYAMA. Kupieł monit z tej aukcjii =>> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83114385 Pisze że to są leżaki magazynowe ale to jest fikcja. Ilość przepracowanych godzin można sprawdzić zmieniając jezyk w menu monitora na chiński albo coś w tym stylu. Jednak po ujawnieniu tego gość zaproponował zwrot/upust/przedłużenie gwary (wybrałem gware, bo monti stan cel i oki), ogólnie nie było problemu. Dzięki za odpowiedź, ale nie wiem dlaczego piszcesz, 17LCD to odpowiednik 19CRT? Pozdrawiam bardzolubiepiwo (chyba nie tylko ja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 ale nie wiem dlaczego piszcesz, 17LCD to odpowiednik 19CRT?Ponieważ 17 cali w lcd to w crt 19 cali, widziałem kumpla 17 (lcd) to mój monitor który też ma 17 (crt) to malutki ten mój... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Tak nie do końca, ale jest to pewne uproszczenie. Obraz widzialny w CRT jest o około 1" mniejszy niż ten monitor ma w nazwie. Czyli CRT 19" ma obraz widzialny około 18" (zależy od produenta i modelu). LCD jest to już zupełnie normalnie czyli LCD 17" ma obraz widzialny 17". Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...