muszlakon Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 mam pytanko którą pamięć brać Kingston HyperX DDR 2x 512MB PC-400 CL2 czy PDP Patriot 1GB DDR 400MHz Dual CL 2.5 2 x 512MB (kh) ??? bede brał coś z tego na dniach wiec proszę o szybką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ja dzisiaj kupilem Patriota KH... Wiec to moze Ci pomoc w decyzji, chyba ze chcesz to poczekaj , w piatek bede je mial a przez weekend przetestuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ha! A ja wczoraj zamówiłem HyperX :D Oparte one są na WinBondach, które są chyba teraz liderem na rynku pamięci DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Ha! A ja wczoraj zamówiłem HyperX :D Oparte one są na WinBondach, które są chyba teraz liderem na rynku pamięci DDR To wszysto zależy od płyty głównej. Jeśli nie oferuje takich napięć jak DFI, to lepszym wyborem będą Patrioty. A ponieważ te kingstony są na CH-5 to do rozwinięcia skrzydeł potrzebują napięć rzędu 3.4V. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 To wszysto zależy od płyty głównej. Jeśli nie oferuje takich napięć jak DFI, to lepszym wyborem będą Patrioty. A ponieważ te kingstony są na CH-5 to do rozwinięcia skrzydeł potrzebują napięć rzędu 3.4V. W związku z tym rodzi się pytanie do @muszlakona: Do jakiego sprzętu potrzebne Ci te pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 lider na rynku pamięci ? to dlaczego pamiątki oparte na tych modułach znikają z półek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 lider na rynku pamięci ? to dlaczego pamiątki oparte na tych modułach znikają z półek ?Logiczne: popyt prześcignął podaż :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszlakon Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Moj sprzecik płytka: asus P4P800 Poc: P4 3GHz Prescott KArta graficzna Radek 9800Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 A jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszlakon Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 fortron 350 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 ha a ja mam geil CL2 te w miedzianych radiatorach ja bym brał hyperx jak chcesz krecić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Moj sprzecik płytka: asus P4P800 Poc: P4 3GHz Prescott KArta graficzna Radek 9800Pro ... Fortron 350 W A ja się powtórzę: na taki sprzęt to tylko HyperX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszlakon Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 To wszysto zależy od płyty głównej. Jeśli nie oferuje takich napięć jak DFI, to lepszym wyborem będą Patrioty. A ponieważ te kingstony są na CH-5 to do rozwinięcia skrzydeł potrzebują napięć rzędu 3.4V Na mojej płycie max napięcie wynosi 2.85V hmm wiec z tego co widze nie poszaleje z nimi zbytnio. Więc dalej doradzacie mi hyperX czy jednak patrioty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) hmm jak masz intela to mozesz brac a-datki albo hynixy. 2.85 to za mało zeby krecić ramce na winbondach.. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszlakon Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 no ale ja wole kupić pamieć na miejscu żeby nie mieć prolemu z ewentualną gwarancją... a godne uwagi są tylko patrioty kh i te hyperX chyba ze jakieś corsairy wchodzą w gre???To jak jaką pamięć mam brać prawdopodobnie bede zamawiał jutro więc proszę o szybką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Mam pytanie dotyczące tematu. Też ostatnio pojawiają się u mnie wątpliwości dotyczące pamięci. Stanąłem teraz pomiędzy PDP Patriot LLK a Kingston HyperX Mają być pod sprzęcik: DFI LanParty NF4 Ultra-D Hunkey 400W Opteron 144 Co byście wybrali na moim miejscu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Poczatkujacy uczestnik i dopisal sie do tematu a nie zakladal nowego, masz u mnie plusa... Jesli chodzi o RAM to masz DFI wiec z tego co tu na forum czytam to DFI lubi WinBoardy wiec chyba lepiej wziac HyperX-a ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Poczatkujacy uczestnik i dopisal sie do tematu a nie zakladal nowego, masz u mnie plusa... Jesli chodzi o RAM to masz DFI wiec z tego co tu na forum czytam to DFI lubi WinBoardy wiec chyba lepiej wziac HyperX-a ... Tylko, że jest to wariant 2x1GB. Z tego co wim, nie ma winbondów w kości 1GB. Najlepiej proponuję GreenGo, byś poczytał temat o kościach 2x1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 ja juz sie od dawna przymierzam na patriociki w kostce 1GB ale niewiem czy dadza rade przy wysokich FSB bo nieznalazlem kostki 1GB na CL.2.5 tylko na CL.3 lub CL.2 wiec sam juz niewiem co wybrac czy nieposzukac innych w tej samej cenie okolo 500zl za kostke 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...