pvl Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam. Mam dysk seagate 10 gb. Gdy na kompie jest jakies przeciązenie ( choć nie zawsze ) np. gdy cos zgrywam slucham muzy i szperam po folderach normalnie wszystko staje , dysk tak jakby gasnie i znow sie opala ( taki odglos jak przy wlaczaniu komputera ) zrobi sie tak za 2-3 razy pod rząd i potem juz dziala dobrze. Czy to dysk sie psuje ? Jakim narzedziem moge do sparwdzic ? czym to jest spowodowane ? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam. Sprawdz zasilacz, prawdopodobnie niewyrabia. Podaj konfig z marką zasiłki. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) sprawdź również czy wtyczka zasilana (MOLEX) nie jest wyrobiona, osmalona sprawdź temperaturę pracy Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) mam podobny problem, 1 dysk 80 seagate a 2 to 40 ibm i wlasnie ten ibm tak po okolo 12 godzinach pracy tez tak psztyknie jakby sie wylaczyl i wlaczyl jeszcze raz, o ile w windowsie to jest tylko psztykniecie o tyle np pod linuxem kiedy dysk "wypada" to system wariuje i reset (co dziwne na linuxie dzieje sie to szybciej niz pod winda, bo np po 15 minutach, godzinie - roznie, a pod winda tak po okolo 12 godzinach pracy) od zasilacz to nie zalezy bo mialem wczesniej inny niz teraz (sig) i bylo to samo Edytowane 25 Stycznia 2006 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 moze trzaba pomyslec o kupnie nowego dysku, bo sadze ze te juz wam siadaja.... szczegolnie jesli chodzi o pierwszy przypadek, dysk juz stary duzo przezyl a te objawy sa powazne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 moze trzaba pomyslec o kupnie nowego dysku, bo sadze ze te juz wam siadaja.... szczegolnie jesli chodzi o pierwszy przypadek, dysk juz stary duzo przezyl a te objawy sa powazne.... popieram niestety to jest fakt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Moze poczekajmy az sprawdzi ten zasilacz... ja mialem identyczny problem z dyskiem WD1200JB na zasilaczu Codeshita. Wymienilem zasilke na Chiefteca i od tamtej pory z dyskiem nie bylo zadnych problemow. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruidusMaximus Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam, po wymianie zasilacza, problem z wyłączaniem się mojego dysku został rozwiązany. Kup taki z min 350 Watt. ja mam modecom'a Pozdr. Druid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam. Nie bylo mnie tu bo .... siadl dysk do konca. Tzn wylaczal sie przy ladowaniu systemu i resetyowal sie komp. Kupilem nowy hdd. Seagate 80 gb . Wszystko dziala cudnie. Moj config. Athlon 1200 nie krecony ge force 2 mx 400 64 mb 256 ddr @ 400 hz seagate 80 gb asrcok k7s8x Zasilacz az wstyd powiedziec codegen 200 W , ale mam na oku fortrona 350 W wiec jak tylko bedzie $ to od razu kupuje. Czy jesli nie naduzywam kompa , tzn gram tylko w cs'a i chodze po stronkach to moze spalic sie zasialcz ? jesli tak to czy cos jeszcze ? stfu wypluc te slowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Nie wyrzucaj tego starego dysku, cos czuje ze na nowym zasilaczu w cudowny sposob odzyje :) Codegen 200W to O WIELE za malo na taki konfig. TZN 200W by wystarczylo, ale jak Codegen ma napisane 200W to znaczy ze przy 150 zaczyna sie z niego dymic. Producenci zasilaczy takich jak Codegen, Megabajt czy inne noname'y znacznie przeceniaja mozliwosci swojego sprzetu. Zmien zasilacz, bo zmasakrujesz rowniez ten nowy dysk. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 co masz na mysli jak mowisz ze zmasakruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) co masz na mysli jak mowisz ze zmasakruje Bedzie sie dzialo to samo co z pierwszym. Moze nie od razu, ale w koncu historia sie powtorzy. Problemow z zasilaniem nie rozwiazuje sie przez wymiane HDD. pozdro. Edytowane 29 Stycznia 2006 przez scazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...