Skocz do zawartości
genpw

Funkcja Fast-write

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli nie masz artefatów i problemów z stabilnoscia to włącz, zawsze parę 3dmarków więcej

artów nie zauważyłem a w 3dmarku (mam jakiegoś starego 340 pro + patch 340 czy jakoś tak) jak miałem około 6250 smarków tak mam, winda na razie działa.Ale gdyby coś nie tak to to trzeba ponownie przeinstalować stery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie spowalnia, u mnie jest kilka (jakieś 5-6) 3DMarków więcej, w każdym bądź razie zawsze mam włączone, wydaje mi się też, że obraz jest płynniejszy, tzn. są mniejsze skoki FPS.

A czy ~6250 smarków w 3Dmarku03 wersja 340 pro (tylko takiego mam) to prawidłowy wynik, czy za mało.Karta nie kręcona w żaden sposób

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mniej wiecej sie zgadza , jaka reszta kompa ma znaczenie,

Fast Write gdy u mnie mam to wlaczone to caly czas restartuje mi akcelator graficzny. A gdy wyłacze to działa mi wszystko normalnie wiec nie wiem czy to spowalnia czy przyspiesza.

bo nie wszystkie karty maja obsluge FW !! 9600 raczej nie ma tak samo 9500 i w dol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mniej wiecej sie zgadza , jaka reszta kompa ma znaczenie,

Reszta kompa to

Pentium4 3.06 512/533 Northwood z HT

MSI 865PE Neo2-V

2x512 ddr PC3200 Samsung w dualu (pracują jako PC2700)

Medion 9800 XXL

HDD stara 80 seegata bo Samsung padł

Chieftec 360-202

bo nie wszystkie karty maja obsluge FW !! 9600 raczej nie ma tak samo 9500 i w dol

Mój poprzedni Radek 9600pro miał obsługę tej funkcji

coś spartoliłem

reszta kompa to

Pentium4 3.06 512/533 Northwood z HT

MSI 865PE Neo2-V

2x512 ddr PC3200 Samsung w dualu (pracują jako PC2700)

Medion 9800 XXL

HDD stara 80 seegata bo Samsung padł

Chieftec 360-202

Edytowane przez genpw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze 9600 ma FW. Przynajmniej orginalny. Nie wiem jak te nowe kastraty co ostatnio wychodzą. Ja mam 9600Pro z przed 2 lat i na sprzęcie z podpisu FW działa bez zarzutu.

P.S.

Na R9500 przy procku AMD 1,7 Palomino FW nie chciało działać. Po zmianie na Bartona 2500+, FW działa bez problemów.

Wyciągnijcie wnioski...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na R9500 przy procku AMD 1,7 Palomino FW nie chciało działać. Po zmianie na Bartona 2500+, FW działa bez problemów.

Wyciągnijcie wnioski...

Niby jakie? Ja mam Palomino...

Z tym FW to dziwna sprawa jest. Obecnie w systemie GF3Ti200 (Gainward) + XP SP2 + Det 81.95 mam tak w info o FW: GPU: No, Chipset: Yes, OS: No, Optimal: No

Co ciekawe , na poprzedniej instalacji XP (inne stery, inne ustawienia bios) było samo "Yes" przy każdym punkcie... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi