Zacol Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Wiem, że jest coś takiego możliwe ale pojecia nie mam ile takie coś kosztuje i jak to wygląda. Chodzi o płytę z dwoma socetami pod dwa procki np. Dwa Celerony 3000 albo coś takiego. Macie może jakieś screeny i linki sklepów z czymś takim?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megawebmaster Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Nowych płyt dwuprocesorowych pod nowe procesory nie ma. Są tylko do Pentiumów 3 Coppermine, lub z modem Tualatin. Na allegro można kupić za małą kaske. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Płyty serwerowe do kilku procesorów produkuje np. firma Tyan. Zobacz na Komputroniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacol Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Hmm nie ma?? Ostatnio dostałem ulotkę jakiegoś sklepu i był komp z płytą główną a na niej dwa procki (jakies tam nie pamietam) każdy po 2,4 GHz czyli razem 4,8 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 A moze to byl 2 rdzeniowy pentium, ostatnio raklamuje komputronik pc o lacznej mocy 5.6ghz a tak naprawde jest to 2 rdzeniowy pentium o czestotliwosci 2.8ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Hmm nie ma?? Ostatnio dostałem ulotkę jakiegoś sklepu i był komp z płytą główną a na niej dwa procki (jakies tam nie pamietam) każdy po 2,4 GHz czyli razem 4,8 GHz.Dwa procki, chyba jeden procek dwurdzeniowy, a "fachowcy" cwaniacy ze sklepów wykorzystują to i mnożą przez 2 częstotliwość i wychodzi im magiczne 4,8 Ghz... ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Nie jeden już sie na to nabrał tak jak na komputery z Hipermarketów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacol Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Wybaczcie moją amatorszczyzne ale co oznacza dwurdzeniowy i jaką on ma w końcu moc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) To znaczy że ma dwa rdzenie ;) Tak jakby dwa procki w jednym. Jeśli masz aplikację wykorzystującą dwa rdzenie, to faktycznie działa jak dwa procesory. Jednak większość obecnych programów (gier tym bardziej) wykorzystuje tylko jeden rdzeń, a drugi leży bezużytecznie. Osobną sprawą jest to, że Athlony X2 i Pentiumy D są same z siebie bardzo wydajne, nawet kiedy działają na jednym rdzeniu. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...