Skocz do zawartości
Mercino

Który Dobry ?msi Kt880 Delta-fsr Czy Ga-7vt880-l, A7v880

Ktora lepsza (wyposazenie,mozliwosci,cena)??  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. MSI KT880 DELTA-FSR

• godna polecenia
      0
    • taka sobie
      1
    • nie polecam
      1
  2. 2. Gigabyte GA-7VT880-L

• godna polecenia
      0
    • taka sobie
      0
    • nie polecam
      2
  3. 3. ASUS A7V880

• godna polecenia
      1
    • taka sobie
      0
    • nie polecam
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Posiadam sempron 2400+ na Soket A (462) i mam pamięci Elixiry 512 i dysk WD-CAVIAR 160 GB SATA2. Są to elementy które chciałbym zastosować w modernizacji komputera z obecnego kompa. Ale mam dylemat tzn. zastanawiam się nad wyborem płyty z Chipsetem KT880. Obecnie na rynku jak i w allegro pod względem cenowym ineresują mnie te trzy modele. Ale w miarę możliwości chciałbym usłyszeć wasze opinie odnośnie tych płyt głównych. Interesują mnie informacje odnośnie biosa, moźliwości OC, stabilność, awaryjność, itp.

Mnie inetresują takie parametry jak:

1.Posidanie przez płytę SATA II tzn obsługa.

2.Możliwości biosu pod względem regulacji fsb i vcore

3.Dual Ram

4.Stabilność

Czekam na wasze opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja bym jednak polecił coś innego, mianowicie NF2, ABIT NF-7, Epox 8RDA, DFI Ultra-B albo Infinity na socket a. A jeżeli już z tych na kt880 to asus a7v880.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jednak polecił coś innego, mianowicie NF2, ABIT NF-7, Epox 8RDA, DFI Ultra-B albo Infinity na socket a. A jeżeli już z tych na kt880 to asus a7v880.

Popieram Grzecha_1990.

Jeśli konicznie ma być na KT880 to polecam MSI i Asusa.

MSI miałem i niesprawiała rzadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie jest to mowa o kwocie do 200 złoty na płytę główna. Czytałem na benchmarku o KT600, NF2, KT880. I z tego co zauważyłem to KT600 miała być konkurencją VIA na NF2, a okazała się klapą. Natomiast konkurować z NF2 może KT880. Interesuje mnie to aby dana płyta obsługiwała transfer SATA II.

Zauważyłem, że padło słowo ASUS i MSI oraz NF2. Czym możecie uzasadnić swój wybór jezeli można zapytać? - mam na mysli ASUSA i NF2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi