Skocz do zawartości
durczyn

Nikon Coolpix 8700 Vs Dimage Z6

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wnikam w kondycje psychiczną tego, który chce wymienić 8700 na Z6 - ale tak, wymieniaj zanim się rozmyśli! (joke)

Pod warunkiem oczywiście, że aparat jest sprawny, matryca nie ma bad pixeli i zbyt dużej liczby hot pixeli, szkła nie są porysowane ani zakurzone wewnątrz, aparat nie ma przebiegu 30000 fotek etc.

I raczej nie wymieniałbym się, jeżeli Twoja Z6 jest jeszcze roczek na gwarancji, a Nikon już nie - chociaż pewnie po tygodniu z Z6 i tak bym sie wymienił :P

Ten nikon to całkiem przyzwoity aparat, jakkolwiek też szumi mocno - porównaj sobie foty z Z6 i 8700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8700 to inna klasa aparatu :] to już "Pro" hybryda a nie zabaweczka na skalę Z6 ... i naprawdę nie wiem gdzie znalazłeś frajera który chce się zamienić . Chyba, że nie jest frajerem i coś z tym 8700 jest nie tak ... obadaj to dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ona ze sklepu, ko 300zł trzeba dopłacic, jutro odebrac jade

lookałem na canony w tej cenie ale technicznie sa gorsze..PS matryca 2/3 starczy na 8mlnpix??

Dijkstra napisał(a):

też szumi mocno - porównaj sobie foty z Z6 i 8700.

a co to tak szumiec zaczeło ostatnio :D, moja ciotka ma 8700, wyglada imponujaco i ma lepsze foty

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wirion napisał(a):

lookałem na canony w tej cenie ale technicznie sa gorsze.

ciągle najwijasz o technice ... weź mów konkretami i rzeczowo co masz na myśli bo tak to można mówić całe życie ;) mów jasno oco Ci chodzi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależało mi przedewszystkim by matryca była 2/3 a nie 1/2.5 jak minolta czy gorsze 1/1.8, 8mlnpix to aż za duzo wystarczy 5.4, szumy musza być jaknajmniej widoczne chociażby na auto, obiektyw 8xzoom to się chwali :)

nieporównuje lustrzanek ko kompakty zwykłe cyfrowe :P

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wirion napisał(a):

jesteś uczulony na moje słowa o canonie że wole nikona,

:lol: :mur:

Wcale nie jestem uczulony na słowa o Canonie :] bo wiem, że Canon za tą cenę nie ma nic ciekawego co może konkurować z 8700 - niby jest Pro1 ale cenowo chyba Tobie się nie kalkuluje. Chodzi mi oto, że ciągle używasz słów "lepszy technicznie" i jestem BARDZO ciekaw gdzie w/g Ciebie jest ta wyższość techniczna ... owszem tutaj masz rację ale chciałbym od Ciebie usłyszeć każdą techniczną przewagę bo zdaje mi się, że nie do końca wiesz o czym piszesz (vide temat o KM Zx)

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaciekCi napisał(a):

8700 to inna klasa aparatu :] to już "Pro" hybryda a nie zabaweczka na skalę Z6 ...

Niby tak - ale różnica w cenach na allegro to ledwie 100zł z okładem. Ja nie wiem, gdzie ludzie mają oczy i kto te Z6 kupuje (sorry wirion :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro niekupuej takich rzeczy :) , kupułem potestowałem, niespodobało się, naczytałem sie poradników i innych takich" online, i zaczolem kapowac o co chodzi, ko jedyną możłiwością zamiany to dopłata 300zł i wymiana karty :D szkoda że nie 100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi