Mr Smith Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Chciałbym zasięgnąć rady jaki sprzęt wybrać. Czytałem już bardzo dużo o płytach s754 i nie mogę się zdecydować pomiędzy tymi dwoma - Gigabyte GA-K8NS rev 2.0 (bo 1.1 juz nie dostane) lub Epox 8KDA3J rev 2.2/8KDA3I rev 3.2. W artykule na egiełdzie piszą że epox jest lepszy od tego gigabyte'a ale czytając tematy na tym forum widze ze gigabyte jest o wiele bardziej popularny. Do tego chciałbym kupić jeszcze Semprona albo 2800+ albo 3000+ i też nie mogę się zdecydować którego. 2800+ ma więcej L2 a 3000+ większy mnożnik i można go więcej wykręcić. Byłbym wdzięczy gdyby ktoś wypowiedział się na ten temat (którą płyte i którego proca wybrać). Tylko prosze nie walić tekstów w stylu "weź DFI LanParty UT" bo po prostu mnie na to nie stać nawet jak w Apollo płyta kosztuje 333zł. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Mr Smith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 gigabayte sa bardziej kapryns przy oc bierz epoxa a czemu 754 moze by tak sie przesiąść na 939 asrock dual sataII + sempron 3000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 wedlug mnie 128kb cache to juz przegiecie pizdy low-endowe cpu amd`ka maja coraz mniej mhz i cache a coraz wieksze liczby przed "plusem" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) gigabayte sa bardziej kapryns przy oc bierz epoxa a czemu 754 moze by tak sie przesiąść na 939 asrock dual sataII + sempron 3000+ widać nie masz pojęcia o czym piszesz... k8ns już od baaardzo dawna nie jest kaprysne... k8ne i owszem... Co do rev 1.1 to dobrze poszukaj- kumpel pare dni temu dorwał 1 w proline-popytał sie i znalexli starocia na magazynie..warto poszukać na razie miazga dojechał na k8ne rev 1.1 do 362 na szynie...z epoxa nawet rev 3.2 ok 320 wyciagniesz d-dla mnie to przepasć... Acha zastanów sie nad pci-e wtedy dfi infinity to b.dobre mobo... Edytowane 25 Stycznia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Dzięki za odp. Już prawie wybrałem jeśli chodzi o płyte. Teraz tylko się zastanawiam nad procem bo ten S 3000+ ma większy mnożnik i myślę żę nawet na tym GB bym go nieźle wykręcił a w testach te 128kb L2 troche zmniejsza wydajność i się ciągle waham. Czytałem recke DFI Infinity ale to właśnie PCIE a nowa grafa trochę kosztuje :mad: Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Mr Smith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 w rev 2.0 to nie magisatrala ale napiecie na procka max 1.55v hamuje o/c... Moim zdaniem nie warto dopłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 tak z ciekawosci na ile go chcesz wykrecic? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 eee jak najwięcej :D . Mam już jakieś doświadczenie w O/C i nie jestem kolejnym kolesiem z cyklu "zakupiłem to i to. Jak sie podkręca ?". Myślę że 2600MHz przy boxie bez problemu ale chciałbym więcej. Kiedyś będe składał WC i wtedy chyba wyciśnie się troche więcej (2700-2800) ale ogólnie to chciałbym wycisnąć max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ja Ci powiem żebyś wziął epoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Może jakieś uzasadnienie ? Przemogłem się i postanowiłem że uzbieram jeszcze trochę kaski i kupię DFI LanParty UT :D . Teraz pytanko dla posiadaczy tego mobo - jakiej jakości jest zintegrowany dźwięk? Posiadam akturalnie SB Live! 5.1 (dla mnie jest wystarczający) i nie wiem czy ją sprzedawać, bo jeśli ten zintegrowany kodek dźwięku jest dobry to sprzedam SB i będzie kasa na DFI. Chociaż z tego co czytałem w testach to Realtek wypada blado przy SB. Karte wykorzystuje głównie do słuchania i czasami obróbki muzyki. EDIT Możecie mnie uznać za obłąkanego. Zastanawiam się nad jeszcze inną konfiguracją a dokładniej Epox 8KDA3I i do tego Sempron 3100+. Możliwe że będe mógł kupić Gigabyte'a K8NS rev 1.0 to do niego kupiłbym też Semprona 3100+. Albo ostatnia konfiguracja to DFI LanParty UT i Sempron 2800+. Już sam nie wiem. Na epoxie można uzyskać HTT około 320 co daje jakieś 2880MHz. Nie wiem jak sprawa przedstawia się z Gigabytem rev 1.0, a na DFI można wyciągnąć niby dużo ale tutaj bym miał mniejszy mnożnik. Z tego co widze na forum to panowie którzy mają DFI i tego Sempa wyciągają HTT ~ 350 co daje około tyle co na epoxie ale DFI stabilniejsze i lepsze. Co myślicie ? Edytowane 29 Stycznia 2006 przez Mr Smith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...