sybi Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam. Ogólnie sieć komputerowa u mnie w pracy opiera się na Novellu, a przy okazji na zmapowanych dyskach sieciowych. Zdarza mi się czasem korzystać (w pracy) z pendrive'a - podłączę go, system go wykryje (pojawia się ikonka w systray), jednak w Moim komputerze go nie widać. Dopiero po wylogowaniu się i zalogowaniu w trybie "stacja robocza", gdy nie widać dysków sieciowych, mogę eksplorować pendrive. Dlatego mam pytanie: czy jest możliwość pracy z pendrivem w czasie gdy jestem zalogowany i mam widoczne dyski sieciowe; czy jest np możliwość nadania litery dyskowi wymiennemu (pendrive) z dalszej części alfabetu? Czy jest może inny sposób. Proszę o porady. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 W sumie nie wiem jak Ci pomoc. Sam mam w pracy nowella, ale jak wsadze do mojej stacji roboczej pena to nie ma problemu. Literke mozesz mu nadac jaka chcesz, oczywiscie jak jest wolna. Zrobisz to w panelu sterowania/narzedzia administracyjne/zarzadzanie komp/zarzadzanie dyskami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 W sumie nie wiem jak Ci pomoc. Sam mam w pracy nowella, ale jak wsadze do mojej stacji roboczej pena to nie ma problemu. Literke mozesz mu nadac jaka chcesz, oczywiscie jak jest wolna. Zrobisz to w panelu sterowania/narzedzia administracyjne/zarzadzanie komp/zarzadzanie dyskami. Pozdrawiam To jeszcze zalezy jakiego systemu sie uzywa. W XP mozna sobie dobierac literki jak sie komu podoba, ale w 98 to juz inna bajka. @Sybi Jaki masz system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruidusMaximus Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, problem spowodowany jest zamieszaniem z przypisywaniem odpowiednich liter do dysków. Rozwiązanie opisane na stronie www.microsoft.com/poland . Determinuj szukanie przez wpisanie słów kluczowych: USB, dysk, lub usb storage. Z pozdrowieniami, Druid P.S. Mam nadzieję, że sytuacja jest analogiczna jak w Windowsach (Twój problem dotyczy Novell'a) Edytowane 26 Stycznia 2006 przez DruidusMaximus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sybi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. System na jakim pracuję to WinXP. Niestety przez dzień nie dałem rady ani wejść na forum ani skorzystać z pen'a. Spróbuję jutro przypisać literkę do tego napędu. O efektach poinformuję. Tymczasem dzięki Wam za pomoc. Edycja 27.01.06 Zmieniłem literkę napędu, w menu zarządzania dyskami. I pomogło!!! Dzięki wielkie za pomoc:) Edytowane 27 Stycznia 2006 przez sybi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...