Skocz do zawartości
kfazzi

Problem Z Radkiem 9800pro I Ecs L7vta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Mój kolega ma problem... Kupił Radeeonka 9800XL (ale wykrywany jako PRO) i po zmianie grafiki i zasilacza komp nie startuje... na starym zasilaczu tez nie chodzi a na nowym ze starą grafiką (GF MX440 ) lata mimo tego że grafika ma 1 wywalony kondensator ... :/ .. czy ktoś może wie w czym tkwi problem ? U mnie ta graficzka lata jak nic.. przechodzi 3D Smarki itp. a u niego komp wogóle nie wstaje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj reszte konfigu: - jakie pamieci i zasilacz ,proc ,mobo. Czy podpial dodatkowe zasilanie do Radka ? To ze mu komp nie wstaje to raczej nie wina karty skoro u Ciebie rusza. Moze zasilacz (ten nowy) jest jakis lipny.Zalezy od tego jaki on ma pozostaly sprzet. Ty masz P3 866 i z tym radkiem ten zasilacz moze jeszcze udzwignac.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... reszta konfingu : AND Athlon 1700+ , RAMy Kingston jedna kość 256 333 MHz druga 256 MB 400 MHz ale jak widziałem w biosie to są puszczone jako 266 ? nie wiem czemu ;) Zasiłka - Delta 350W ... mój kumpel ma identyczną i jemu na niej śmiga GF 6600 GT ... Sprawdzałem z podpiętym i odpiętym dodatkowym zasilaczu... na starym (megabajt 350W) też nie rusza.. a na tej zasiłce ze starą grafą spokojnie idzie :/ ... Pogooglowałem trroszke i znalazłem 2 idedntyczne przypadki z tą płytąi grafiką :/ rozwiązania to spylić grafe lub zmienić mobo :/ ... może tu ktoś coś wymyśli?

EDIT:

Czy na innej płycie z chipsetem VIA KT400 pójdzie ta grafa ? Np. : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81944316 ?

Czy lepiej kupić coś na KT880 ? Bo raczej nic dobrego na NF2 za 150 zł sie nie dostanie ....

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83534386

Co wybrać .. tzn doradzićkumplowi.. bo szkoda sprzedawaćjużtej grafiki :/

Edytowane przez Cviek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie kumplowi zależy na czymśnowym więc co lepiej ? KT 400 czy KT 880 ?? różnica ok. 40 zł...

EDIT:

Więc jeszcze sie zapytam tak na wszelki wypadek czy ten radzio z owym GIGABYTE :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83534386

się nie będzie gryzł ??

Nie chcec już żadnych komplikacji ;)

EDIT 2:

Topic do zamknięcia... Qmpel zmienił mobo i wszystko gra ;)

Edytowane przez Cviek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi